Prades enceta una temporada d'estiu atípica amb totes les mesures de seguretat

La vila controlarà l'aforament a la Plaça Major i el nucli antic
Prades controlarà l'aforament a la Plaça Major i el nucli antic | Aj. Pradres

L'Ajuntament de Prades, juntament amb els comerços, els establiments de restauració i els allotjaments del municipi, estan treballant des de fa setmanes per preparar-se de cara a l'estiu i la temporada turística atípica que estan a punt d'encetar. Prades prepara tot un seguit de mesures i protocols per tal que la vila sigui una destinació turística segura, amb un turisme responsable i per protegir la seva població més envellida.

El passat cap de setmana l'Ajuntament ja va començar la campanya informativa al portal d'accés a la Plaça Major, repartint 200 mascaretes i un tríptic informatiu de comportament del visitant. A més, en els pròxims dies es repartiran més tríptics als comerços, establiments de restauració i allotjaments. El fulletó conté un «Manual de comportament del visitant», i ha sigut una iniciativa sorgida del grup de treball d'hostaleria del municipi, que es va engegar a principis del mes de maig amb el suport del consistori. 

Per tal d'evitar aglomeracions i evitar que els fluxos de visitants es concentrin a la Plaça Major i al nucli antic del municipi, es controlarà l'aforament. De cara a Sant Joan, el municipi preveu oferir visites guiades de la mà de l'Associació Excursionista Els Birimbins de Prades i l'Oficina de Turisme. Pel que fa a l'Ermita de l'Abellera, que sol rebre una afluència de visitants en Setmana Santa i estiu, enguany es limitarà l'aforament i s'obrirà només de divendres a diumenge de 12 a 14 hores. Respecte la pujada al campanar, es podrà fer reservant cita prèvia a l'Oficina de Turisme.

El passat cap de setmana es van començar a repartir tríptics informatius i mascaretes | cedida

Tot i les restriccions per evitar la propagació de la Covid-19, Prades engega la temporada turística amb bones previsions. La vila compta amb 7 allotjaments, amb hotels familiars, cases rurals, i un càmping de 4 estrelles, que compta amb diverses cases de fusta a sobre dels arbres, bungalous i 'domes' per veure les estrelles. La majoria dels establiments ja han obert, mentre que la resta preveuen fer-ho en els pròxims dies seguint els protocols d'adequació a la pandèmia.

A més, a Prades hi ha diverses empreses turístiques que ofereixen amplitud d'activitats, com ara les observacions astronòmiques de la mà d'Astroprades, que es reprendran el 27 de juny. Les observacions també es duran a terme amb tots els protocols bàsics de prevenció, amb l'aforament reduït i amb un protector ocular d'un sol ús per al telescopi. A banda, a partir de la segona quinzena de juny ja es podran llogar bicicletes de muntanya elèctriques o clàssiques a Prades Outdoors, realitzar activitats com paintball o un 'escape room' amb Prades Aventura o reservar colònies a English Summer.

"Albert, el petit cuiner de Castellvell, torna a 'Masterchef' i fa esclatar de riure" "DEP: Mor Teresa, l'última riudomenca amb el cognom de l'arquitecte Antoni Gaudí"