GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

La regió de Tarragona i les Terres de l'Ebre passaran dilluns a la fase 3

Presenten el projecte d’un complex residencial dirigit per a la gent gran a Prades

L’equipament comptarà amb 39 apartaments d’entre 45 i 50 metres quadrats i es preveu la seva finalització per a finals de 2021
El Complex Residencial Prades estarà situat a la sortida del poble direcció Montblanc - Vilanova de Prades | Facebook

 

Prades comptarà amb un complex residencial dirigit per a la gran a finals del 2021. Aquest dimecres 21 d’agost, al Centre Cívic de la Vila Vermella, es va presentar aquest nou ambiciós equipament a tota la ciutadania. L’edifici estarà ubicat a la sortida del poble direcció Montblanc-Vilanova de Prades, tocant al parc de Bombers del municipi. Segons assenyala l’Ajuntament de Prades, el consistori «fa temps que treballa perquè el poble tingui un equipament d’aquestes característiques» i «partir d’un terreny adquirit, un avantprojecte i les oportunes llicències urbanístiques» es preveu la seva finalització per a finals de 2021 per part de la societat Tibertras SL.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Tal com s’indica des de la web del Complex Residencial Prades, els apartaments «estan dissenyats per proporcionar comoditat i seguretat, pensat per a persones jubilades o pròximes a la jubilació actives que cerquin un entorn agradable i segur on viure». Els apartaments estan pensats per a parelles de tal manera que l’espai donaria servei a unes 80 persones. Actualment, es pot fer un tour virtual per descobrir com seran els habitatges.

 

Imatge virtual d'un dels 39 apartaments disponibles | Complex Residencial Prades

 

Situació idònia per al tractament de malalties respiratòries

L’edifici s’ubicarà on anteriorment hi havia el sanatori pel tractament de la tuberculosi. El consistori pradenc explica que «l’alçada i el clima fan de Prades un lloc idoni pel tractament de malalties respiratòries». L’edifici constarà de semisoterrani, planta baixa i dues plantes amb ascensor, on s’ubicaran 39 apartaments d’entre 45 i 50 metres quadrats. 

 

La porta d’entrada de tots els apartaments estarà ubicada en un corredor envidriat amb vista a la població de Prades. El complex residencial comptarà amb una zona comuna on s’ubicaran els serveis d’infermeria, manteniment, neteja, sala de televisor, biblioteca i sala de reunions. El projecte també contempla que hi hagi una infermera 365 dies l’any entre les 20.00 i les 08.00 hores, per atendre les urgències que es puguin produir a la nit. 

 

Centre de Dia de Prades

En el mateix edifici i segons s’ha acordat, l’Ajuntament de Prades tindrà la propietat d’un 10%, espai que anirà destinat a ubicar un Centre de Dia d’ús exclusiu municipal. Tal com s’indica des del consistori, aquest era un equipament que feia temps que es reclamava des del municipi. 

 

Imatge virtual de l'exterior de l'edifici | Complex Residencial Prades

 

Les obres començaran a meitats del 2020

El terreny és propietat de Tibertras SL, impulsora privada del complex residencial. L’objectiu dels promotors és iniciar les obres a meitats del 2020 i fer l’entrega de claus a finals del 2021. Malgrat això, l’empresa es vol assegurar vendre fins a 30 dels 39 apartaments disponibles a meitats de l’any que ve per tirar endavant el projecte. Els apartaments es posaran a la venda a un preu de 87.000 euros cadascun.