ÚLTIMA HORA

Les comarques de Tarragona superen el centenar de morts per coronavirus i acumulen 1.206 casos

El Festival ART'S d'Almoster torna amb una programació familiar i renovada

El Festival celebrarà la seva segona edició i espera consolidar-se. Els actes d'ARTS es combinaran amb els de la Festa Major petita de Sant Miquel
D'esquerra a dreta, l’alcalde d’Almoster, Àngel Xifré, el director artístic del festival, Pere Toro i el regidor de Cultura, Oriol Calabuig | Marta Torrens
 

L'Ajuntament d'Almoster es prepara per acollir la segona edició del Festival ART'S que tindrà lloc els dies 28 i 29 de setembre en el marc de les festes de Sant Miquel, la Festa Major del municipi que se celebra el dia 29 d'aquest mes. Aquest matí, divendres 20 de setembre, s'ha presentat oficialment la nova programació que segueix en la mateixa línia que la de l'any passat i està pensada per un públic familiar amb circ, teatre, música, titelles i pallassos.

 

 

L'alcalde d'Almoster, Àngel Xifré, explica que l'any passat el festival va tenir molt d'èxit i molt bona rebuda entre el públic i és per aquest motiu que han decidit tornar a celebrar-lo. A més, segons matisa el seu director, Pere Toro, «volem que el festival es consolidi amb aquesta segona edició». En aquest sentit, aquest any han ampliat la programació amb dos espectacles més i han convidat a dues companyies de la demarcació de Tarragona «que l'any passat no en vam tenir cap» lamenta Toro. 

 

D'altra banda, Xifré recorda que el festival va sorgir perquè «volíem donar més rellevància a la Festa Major petita creant un festival paral·lel» per això «la idea és fusionar els actes del festival amb els de la Festa Major petita del poble» afegeix el regidor de Cultura, Oriol Calabuig. Pel que fa al cost del festival, el regidor assegura que té un cost d'uns 13.000 euros, dels quals, uns 2.700 euros estan subvencionats per la Generalitat de Catalunya i per la Diputació de Tarragona. 

 

Novetats d'aquesta segona edició 

Una de les novetats d'aquest any és la incorporació d'un grup de música al sopar popular. Fins aquest any, sempre havien contractat una orquestra, «la típica de festa major» diu Calabuig, i aquest any han optat per canviar de format i apostar per un grup de música, «després allargaríem la festa amb DJs locals» explica el regidor.

 

A més, una altra novetat destacable és la incorporació de Food Trucks on es podran adquirir diverses propostes gastronòmiques acompanyades d'animacions, música i tallers. D'altra banda, també han habilitat una zona per poder aparcar autocaravanes, ja que «l'any passat van venir molts assistents amb autocaravana i ens ho van demanar» i una zona d'acampada «per tothom qui vulgui venir a passar el cap de setmana i acampar». 

 

La programació del Festival ART'S estarà plena de música i teatre 

La jornada de dissabte estarà farcida de teatre i començarà amb un espectacle infantil i seguirà amb l'espectacle inaugural del Festival que es farà a la plaça de l'Ajuntament. Posteriorment, es realitzarà una obra de teatre d'una companyia de la Selva del Camp al Teatre Municipal d'Almoster.

 

«El diumenge és el dia més complet» assegura Calabuig i en aquesta ocasió els actes començaran a les 11.30 hores amb un espectacle de titelles. Després de la processó del Seguici Festiu de Sant Miquel cap a l'Església es reprendran els actes d'ART'S amb un ball vermut al migdia i a la tarda seguirien amb els quatre espectacles restants. Un total de 9 companyies oferiran 10 espectacles al llarg de dissabte, 28 i diumenge, 29 de setembre. 

 

Més notícies de la categoria Baix Camp