Sergi Pedret.

El PP demana la dimissió de l'alcalde i el regidor de Riudoms per la seva vacunació indeguda

Un diputat d'ERC, també ha demanat la dimissió | La CUP del municipi reclama una junta de portaveus extraordinària per «aclarir els fets»

La vacunació  polèmica de l'alcalde  de Riudoms, Sergi Pedret, i un altre regidor, que va destapar aquest mitjà, encara cueja. Més enllà del malestar a les xarxes socials que ha generat la notícia, i de les declaracions del responsable de Salut Pública del govern català, el doctor Argimon, la situació està prenent un caràcter marcadament polític. De fet, aquest dijous, 14 de gener, el PP  ha demanat la dimissió  de Pedret

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El portaveu del PP  a l'Ajuntament de Tarragona, i secretari general dels conservadors a les comarques de Tarragona, José Luís Martín, ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació demanant la «dimissió immediata de l'alcalde de Riudoms per aprofitar  el seu càrrec  per vacunar-se abans que persones de risc». Martín ha afirmat que l'actitud de l'alcalde està «mancada d'ètica perquè, en un moment on no sobren vacunes, hi ha moltes persones que necessiten posar-se-la i estan esperant mentre que ell, l'alcalde, es va servir del seu càrrec en benefici propi». 

El diputat d'ERC al Congrés, el tarragoní Jordi Salvador, a través d'una piulada al seu compte personal de Twitter, també ha demanat la dimissió de l'alcalde de Riudoms. Segons Salvador, «no sé a què esperen per dimitir. No és ètic ni estètic». 

La CUP de Riudoms demana explicacions

Les anticapitalistes  de Riudoms  també han demanat explicacions arran de la polèmica situació que s'ha viscut a aquest municipi del Baix Camp. Segons la CUP riudomenca, «durant el dia 12 de gener l’alcalde Sergi Pedret va difondre a través de les xarxes socials la campanya de vacunació de la residència l’Onada. Així i tot, en aquell moment no es va esmentar que tant ell com el regidor van rebre la vacuna sense tenir-ho previst, ja que podia
ser interpretat com una decisió  socialment reprovable. Aquesta informació no s’ha donat a conèixer fins que els mitjans de comunicació ho han fet públic».

Les cupaires han assegurat que estem davant «d'una decisió no encertada per part de l'alcalde. En conseqüència, demanem públicament que es reconegui l’error  i es demani disculpes davant de la ciutadania per aquest fet. Tot i les mancances del protocol, pensem que s’hauria d’haver buscat una solució alternativa. Des d’un punt de vista d’ètica política, considerem que l’alcalde i el regidor no haurien d’haver tingut preferència davant la resta població a l’hora de rebre la vacuna».

Per tot plegat, la CUP de Riudoms ha reclamat «que es convoqui una junta de portaveus extraordinària per tal que es puguin aclarir aquests fets» i han afegit que «malauradament, no podem considerar aquest fet com a anecdòtic, sinó que s'emmarca en el context de desgavell i improvisació permanent a la qual ens ja ens ha acostumat el govern de la Generalitat».