La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes renovarà la xarxa de regadiu

En els pròxims tres anys s'invertiran un total de 700.000 euros en la millora de l'eficiència del sistema
La comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes renovarà la xarxa de regadiu | cedida

 

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes va aprovar el passat 30 de novembre, en assemblea general, el pla de renovació de la xarxa i l'aplicació de sistemes d'automatització, amb l'objectiu de millorar tant l'eficiència en el consum de l'aigua, com el control i la gestió del recurs hídric que distribueix als agricultors membres de la comunitat.

Tot plegat suposarà un conjunt de millores que s'efectuaran en els pròxims tres anys, amb una inversió de 700.000 euros. A més de renovar i millorar la xarxa de regadiu, les actuacions també permetran la neteja i millora de l'assut del canal que permet la captació d'aigua per transferir-la a l'embassament de Riudecanyes, situat a 1,5 quilòmetres, aigües avall, de la presa de Siurana.

Més de 3.000 agricultors del territori beuen de l'aigua del pantà de Riudecanyes, en una producció que es basa majoritàriament en l'avellana i l'oliva.

Taula del Siurana-Riudecanyes

En l'assemblea general ordinària, la Junta directiva de l'entitat va donar a conèixer als seus integrants la convocatòria de la constitució de la Taula del Siurana-Riudecanyes. Un ens impulsat per la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que quedarà constituït aquest dimecres 5 de desembre, i en el qual la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes hi serà representat com a membre permanent.

La Taula del Siurana-Riudecanyes estarà integrada per representants de la Generalitat (el Departament de Territori i Sostenibilitat, la delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona i l'Agència Catalana de l'Aigua), els consells comarcals del Baix Camp i del Priorat, Ajuntaments, representants dels regants, entitats ambientals i comunitat científica. Tots ells vetllaran per la defensa d'una bona gestió de l'aigua en aquestes dues comarques, en un espai de diàleg obert i compartit per resoldre les problemàtiques que afecten i puguin afectar la conca d'aquests dos pantans.

"ALFORJA: Crisi política a ERC amb la dimissió del seu president local" "ATENCIÓ: Els Bombers rescaten dos boletaires que s'havien perdut a l'Arbolí"