Imatge de la jornada de treball de l'Escola Serra de Prades

L'Escola Serra de Prades remodelarà el pati amb la participació de totes les famílies

Durant la primera reunió de treball s'ha elaborat un primer esborrany, que ja compta amb l'aprovament de l'ajuntament

L'Escola Serra de Prades  inicia el procés de  remodelació  del pati de l'escola, que comptarà amb la participació de totes les famílies  del centre. Durant aquest mes de desembre s'ha celebrat la primera jornada de treball per dissenyar com serà el nou espai.

Aquesta sessió ha comptat amb la participació i assessorament de Xavi Corbella, que ha tutoritzat el projecte, aportant-li un enfocament realista i adaptat a les propostes. Corbella és un mestre de Tarragona en excedència que assessora en els àmbits de la  formació i la cocreació d’espais i metodologies actives.

Al taller  hi van participar una desena de famílies, que van recollir i posar en comú les  idees dels alumnes  de l'escola i dels docents. De tota aquesta macedònia ha sortit un primer esborrany que ja ha obtingut consens de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Prades.

L'espai que s'ha de remodelar suposa tot el voltant de l'edifici escolar, dividit entre un espai asfaltat i un altre de terra i sorra. En total són uns 870 metres quadrats.

El projecte es dividirà en diverses fases i té com a objectiu dinamitzar  i diversificar l'espai, però sobretot, oferir un espai  més d'aprenentatge i joc. Entre altres, es vol augmentar l’espai de sorral, afegir un espai d’experimentació, un escenari  i una zona de desnivells.

Per aquest any, l'Escola Serra de Prades preveu tenir consolidat  el terreny del camp de futbol, la zona d’aventures, l’escenari, la zona manipulativa i sensorial; i fer una primera actuació per dotar l’espai amb vegetació de la zona.