GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Riudoms engega una campanya de civisme i conscienciació per a propietaris de gossos

'Jo li ho recullo, i tu?' és el nom de la campanya protagonitzada per deu veïns i veïnes del municipi tarragoní
La campanya de civisme ciutadà vol apel·lar a la conscienciació | CEDIDA

 

Els excrements de les mascotes a la via pública és un dels problemes latents en el municipi de Riudoms. És per això que la regidoria de Medi Ambient ha decidit llençar la campanya 'Jo li ho recullo, i tu?'. L'objectiu principal d'aquesta és conscienciar als habitants del problema existent i de la importància de mostrar una actitud cívica envers aquestes situacions, reduint així la presència de deposicions canines en espais públics. Carrers, places, parcs infantils i parcs de gossos són alguns dels espais en els quals es troben excrements que no han sigut recollits.

 

Els 600 propietaris de gossos censats del municipi han rebut una carta explicativa en la qual es presentava el problema actual i la campanya de civisme engegada. A més, es fa apel·lació a la importància de l'actitud responsable per part de tots els habitants de Riudoms per tal de conservar un ambient en el qual la convivència sigui més fàcil i neta. Tots ells han sigut obsequiats amb un porta-bosses de regal en forma d'os i de color verd, per tal que els sigui molt més fàcil dur les bosses per a recollir els excrements de les seves mascotes quan surten al carrer. Es pot penjar a la mateixa corretja i, tots aquells que el vulguin, el poden recollir a l'Ajuntament

 

La multa per no recollir els excrements dels gossos i dipositar-los en un contenidor pot ser de fins a 750 euros. Així doncs, tot i no ser el principal objectiu de la campanya, s'ha de tenir en compte la despesa econòmica que suposa la sanció a l'incivisme. 

No recollir els excrements dels gossos pot suposar una sanció de fins a 750 euros | Àngel Ullate

Veïns i veïnes del municipi han protagonitzat la campanya

Deu veïns i veïnes de Riudoms, amb les seves respectives mascotes, són els protagonistes del cartell de 'Jo li ho recullo, i tu?'. Una imatge real, que apropa a la resta de la ciutadania a una situació que, malauradament, encara conviu amb tots ells. S'han penjat cartells a les zones més freqüentades per amos i mascotes, per tal de donar una major visibilitat a la campanya.

 

Així doncs, els protagonistes de la campanya són l’Alba i el Brownie; l’Álvaro amb el Roc i el Rock; l’Ana i la Neo; el Dídac i la Neu i el Gucci; l’Ester i el Milú; la Maria i el Milka; la Marina i la Neus amb la Lila; i la Rosa amb el Nero.

Alguns dels veïns i veïnes protagonistes de la campanya | Cedida

 

També et pot interessar