Imatge d'alguns dels participants de la Setmana Santa des dels balcons a la Selva del Camp

La Selva del Camp celebra les processons de Divendres Sant des dels balcons

Desenes de persones interpreten sincronitzadament la música de les celebracions des de casa seva

La Selva del Camp  ha aconseguit mantenir les processons de Divendres Sant tot i l'estat d'alarma. Ni tan sols el coronavirus  ha impedit que desenes de membres de les entitats organitzadores hagin sortit als balcons a l'hora de les celebracions per, conjuntament, interpretar-ne la música. Amb l'emissió de la ràdio municipal fent de directora d'orquestra, músics i cantaires han fet sonar els temes del Via Crucis del Calvari a les set del matí i els de la Processó de l'Agonia, a quarts de dotze. Aquesta nit, faran el mateix amb la  Processó del Sant Enterrament. Una manera alternativa de continuar la tradició que els organitzadors asseguren que es recordarà durant anys.

La iniciativa ha nascut de la voluntat de «continuar vivint la Setmana Santa selvatana», malgrat el confinament, explica Maria Lluïsa Garriga, procuradora de la confraria de la Sang. Per aconseguir-ho, han impulsat diferents accions a través de les xarxes socials i WhatsApp, com ara compartir fotos antigues, difondre exposicions a través d'imatges i amb enregistraments de poemes de Setmana Santa d'autors locals.

  

  

Divendres Sant
Imatge d'alguns dels participants de la Setmana Santa des dels balcons a la Selva del Camp
Els organitzadors expliquen que ha estat «molt emocionant» veure la reacció dels veïns i veïnes | ACN

  

  

entitats  aula de música

A més, en cada carrer hi ha hagut veïns que han col·locat altaveus potents per ajudar a propagar el so radiofònic pel municipi. L'experiència la repetiran aquest diumenge amb una  cantada de Caramelles.