GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Sensibilització ambiental i astronomia amb 'Prades apaga llums i encén els estels'

El pròxim dissabte 4 de maig el municipi es veurà immers en un esdeveniment d'elevada riquesa natural
Prades gaudeix d'un cel estrellat espectacular en la nit més fosca dels darrers anys | Aleix Roig
 

El cel de Prades es convertirà en tot un espectacle el pròxim dissabte 4 de maig amb la celebració de l'acte 'Prades apaga els llums i encén els estels'. L'activitat, gratuïta i oberta a tot el públic, pretén posar en manifest l'elevat valor natural i astronòmic amb el qual compta el municipi. Per aquest motiu, s'emmarca en el projecte promogut per l'Ajuntament de Prades, que és el Parc Astronòmic Muntanyes de Prades.

 

Així doncs, el municipi ha escollit una de les nits més fosques, en la qual no hi ha Lluna, per tal d'apagar totes les seves llums artificials i conscienciar a la població sobre la importància de valorar i cuidar un bé tan preuat com és el potencial lumínic natural. Una nit que endinsarà a tots els assistents a la màgia pròpia d'un cel ple d'estrelles que il·luminarà els carrers de la vila de Prades.

 

La jornada, a més, comptarà amb un segon plat fort, que és l'estrena en primícia del documental 'El Cel de Prades', el qual donarà el tret de sortida al Concurs de Fotografia Nocturna. Aquest, que enguany celebra la seva segona edició, escull de manera anual diversos continguts per projectar tots els treballs presentats.

 

Programa d'activitats

— 19.30 a 20.30 hores, Centre Cívic. Conferència 'Protecció del medi natural nocturn i contaminació lumínica'.

— 20.30 a 22.30 hores, diversos punts del municipi. G-ASTRONOMIA.

— 22.30 hores, Plaça Major. Compte enrere per l'apagada de llums. Observació pública i gratuïta amb telescopis automatitzats. Projecció d'imatges de cel profund capturades en temps real des de la plaça! Estrena del documental "El Cel de Prades".

— 23.30 hores, Plaça Major. Inici del Rally Fotogràfic i tret de sortida del Concurs de Fotografia Nocturna.