Torna la 6a marxa ciclista Polar Gran Fondo La Mussara - Reus

La cursa serà el pròxim 19 de maig i comptarà amb 7.000 participants
El regidor d'Esports, Jordi Cervera, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer i el director tècnic de la cursa, August Pascual, han participat a la presentació de la marxa ciclista | Cedida
 

 

La marxa ciclista Polar Gran Fondo La Mussara, que enguany arriba a la seva 6a edició, tornarà a omplir la ciutat de Reus, així com les carreteres de les Muntanyes de Prades. La cursa se celebrarà el pròxim 19 de maig i comptarà amb 7.000 ciclistes participants, entre els quals hi haurà els guanyadors del Tour de França, Alberto Contador i Oscar Pereiro, i el guanyador de la Vuelta, Melcior Mauri. Amb més de 800 dones inscrites, és la cursa d'aquestes característiques amb el nombre de participants femenines més elevat arreu de l'Estat espanyol. 

Diversos recorreguts amb participants d'arreu d'Europa

La cursa ofereix tres recorreguts diferents, el de 188 quilòmetres, que compta amb 2.500 inscrits, el de 135 quilòmetres, amb 2.500 persones inscrites i el de 95 quilòmetres, amb 2.000 inscrits. Durant la presentació de la cursa, el seu director tècnic, August Pascual, ha destacat que els perfils dels participants són molt diversos. Un 15% dels inscrits són estrangers procedents, majoritàriament, de Portugal, França, el Regne Unit i Alemanya. El 35% d'inscrits procedeixen de comunitats autònomes de fora de Catalunya i la província amb més participants és Barcelona, seguida de Tarragona, València i Castelló. 

D'altra banda, durant la presentació, també s'ha volgut destacar la importància de la presència de dones en la cursa i s'ha insistit en l'augment de la presència femenina en el món del ciclisme, tal com mostra la Polar Gran Fondo amb un 12% de dones inscrites.

Reus, la capital de la Polar Gran Fondo La Mussara

L'empres organitzadora, Win Bike Events, i l'Ajuntament de Reus van firmar, l'any 2017, un acord de col·laboració per tal que l'esdeveniment esportiu tingui la seu a Reus. Aquest acord s'emmarca dins de la política de projecció de la ciutat per fomentar la realització d'esdeveniments esportius, culturals i econòmics que beneficien a la població i als sectors implicats. La Polar Gran Fondo la Mussara és un esdeveniment esportiu de caràcter no competitiu que passa per diferents carreteres de la demarcació de Tarragona on Reus n'és el punt de sortida i d'arribada. En aquesta ocasió la cursa serà el pròxim diumenge,19 de maig, i sortirà des de firaReus en diferents onades. 

Afectacions al trànsit

El Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana ha informat que, durant el diumenge 19 de maig, hi haurà diverses afectacions al trànsit a causa de la marxa ciclista. Els recorreguts urbans seran els següents: la sortida serà al carrer de l'Argentina i seguirà per l'avinguda de Bellissens, l'avinguda del President Macià, l'avinguda de Sant Bernat Calbó, l'avinguda dels Països Catalans i l'avinguda de Falset en direcció a Maspujols. Pel que fa a l'entrada, la marxa passarà per l'avinguda del Morell, el Camí Vell de Reus a Valls, el Camí de Valls, l'avinguda de Marià Fortuny, l'avinguda de Tarragona en direcció a Tecnoparc, el carrer de l’Argentina i arribarà al passeig de la Cambra de Comerç.

En determinats punts del recorregut l'estacionament de vehicles quedarà prohibit entre les 14.00 hores del dissabte 18 de maig i les 20.00 hores del diumenge 19. Les afectacions al trànsit, així com el recorregut estaran indicats amb panells informatius. 

També et pot interessar:

"ALERTA: Els Bombers retiren gran un eixam d'abelles al centre de Riudoms" "Espectacular incendi d' una furgoneta a la Selva del Camp"