GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant contracten una quarantena de veïns a l’atur amb el Pla d’Ocupació Municipal

El consistori ha reservat una quota de les places a la contractació de residents amb discapacitat per evitar el risc d'exclusió social
Dona canviant la bossa de la paperera a Vandellòs | Cedida

 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha contractat una quarantena de veïns i veïnes del municipi en situació d’atur, tot seguint criteris socioeconòmics dins del marc de la primera convocatòria del Pla d’ocupació municipal (POM) de 2019.

 

El consistori ha reservat novament una quota de les places a la contractació de residents amb discapacitat. D’aquesta manera s’evita el risc d’exclusió social d’aquest col·lectiu, el qual té problemes a l’hora d’accedir al mercat laboral.  

 

Jornades laborals que ofereixen serveis al municipi

Enguany, al Pla d’ocupació municipal, el consistori té previst destinar-hi prop de 530.000 euros. Les persones admeses treballaran a jornada completa, per períodes de tres a sis mesos. Aquestes realitzaran tasques de jardineria, forestals, de neteja viària, de neteja de platges, de recollida de residus, d’informació turística i d’obres.

 

A l’hora de seleccionar els empleats, l’Ajuntament ha donat prioritat als més vulnerables, a aquells que tenen greus dificultats familiars i econòmiques i a aquells que tenen una edat avançada.

 

Una taxa municipal d’atur inferior a la del conjunt de Catalunya

El percentatge que representa la taxa d’atur de l’Hospitalet de l’Infant i de Vandellòs és del 9%. Cal tenir en compte que el de tota Catalunya és de l’11,75% i el de l’Estat Espanyol del 14,45%. Tot i ser el més baix, representa un percentatge de població a tenir en compte, atès que suposa, aproximadament, una xifra de 386 aturats arreu del municipi del Baix Camp

 

Per aquests motius al passat mes de febrer Frederic escoda, regidor d’Hisenda, va argumentar que es tindrien en compte prioritats a l’hora de fer la selecció de veïns i veïnes en situació d’atur que s’hagin inscrit en el Pla d’Ocupació Municipal d’enguany. S’han prioritzat els col·lectius amb majors dificultats d’ocupació o amb unes necessitats molt més elevades.