La història de la Teresa i en Josep Maria, dos germans de Riudoms de 90 anys, protagonistes d'un vídeo viral

Teresa Ciuret visita un cop l'any, per les festes del Beat Bonaventura Gran, al seu germà petit que es va quedar a viure al poble | Teresa pateix episodis de demència
La Teresa i en Josep Maria ballant a la casa familiar de Riudoms. | Twitter/@CruyffJoan

Un dels vídeos més virals dels darrers dies a Twitter és el d'una parella de germans de Riudoms, Teresa Ciuret Nuet i Josep Maria Ciuret Nuet, de més de 90 anys, ballant tendrament al menjador de la casa familiar davant la mirada afectuosa dels seus estimats. La Teresa, filla de Riudoms, va marxar a viure a Sabadell quan es va casar i fa 52 anys que va cada any al poble a veure a son germà. El germà petit, Josep Maria, es va quedar al poble. Un cop l'any, durant les Festes del Beat Bonaventura Gran, es troben tots plegats a Riudoms. La Teresa pateix episodis de demència.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Darrere d'aquest vídeo, i segons ha explicat la seva família a TarragonaDigital, hi ha una història molt entendridora: «eren tres germans. El germà gran vivia a França perquè per la guerra va marxar cap allà. La meva àvia ara no surt quasi mai de casa, però ella és religiosa i, un cop l'any, va al seu poble natal i veu al seu germà, als seus nebots i altres familiars i coneguts».

En Josep Maria, el germà petit, de 91 anys, «està força bé de salut, encara va a ballar i, fins fa poc, conduïa. De tant en tant, però, se li oblida alguna cosa o es fa un embolic però està bé. La meva àvia sí que està una mica més malament, però tampoc molt greu. Té episodis paranoics però manté una memòria intacta. Quan la veiem desvariar, patim».

«Es van posar a ballar com quan ho feien a la infància»

El seu nét, l'usuari de Twitter @CruyffJoan, va piular, el passat dissabte, 23 de novembre, el vídeo del ball on explicava que «no sé si sabeu com de difícil és afrontar i acceptar que un ésser estimat tingui demència».

En @CruyffJoan ens ha explicat com va anar el ball: «Després del dinar que fem quan anem a Riudoms pel Beat, que prepara la filla d'en Josep Maria, l'Antonieta, a l'hora d'acomiadar-se, es van posar a ballar improvisadament, sense música, i ens va fer molta gràcia. La música la van posar ells cantant. La meva àvia normalment no pot caminar massa, li fan mal els braços i altres parts del cos però en canvi, en estar amb el seu germà, semblava que s'oblidava de tot i es van posar a ballar com quan ho feien a la infància. Va ser molt maco». 

Per acabar, tant la Teresa com en Josep Maria, com a bons fills de Riudoms, «s'enfaden quan senten a la gent dir que Gaudí era de Reus i recorden que Antoni Gaudí va néixer al Mas de la Calderera, a Riudoms, i per tant és riudomenc i no reusenc».

"🎶AGENDA: El gòspel africà arriba a Castellvell amb un concert solidari" "🎤😲El famós disc català que es va gravar a Prades i amb energia solar!"