Abandonen tres cadells de gos acabats de néixer dins d’un contenidor a la Pobla de Montornès

Es busquen persones que se'n puguin fer càrrec
Imatge d'un dels tres cadellets trobats dins del contenidor | Facebook

 

Terrible troballa al Baix Gaià. Tres cadells de gos acabats de néixer han aparegut dins d’una bossa de plàstic en un contenidor al municipi de la Pobla de Montornès. Els gossets van ser trobats aquest dimarts, 20 d’agost i tot indica que havien nascut aquell mateix dia, ja que encara els sagnava el cordó umbilical. Per sort, els tres animals encara eren vius quan van ser localitzats.

 

La persona que va trobar els cadells va denunciar-ho a les xarxes socials, a la vegada que demanava ajuda per poder trobar algú que pugui fer-se càrrec dels animals. La noia va fer una publicació a Facebook anunciant que aquesta nit passada se’ls quedaria ella i que faria tot el possible per mantenir-los vius, ja que en ser acabats de néixer, la seva vida corria perill. Ella, però, no es pot fer càrrec dels tres animals, així que busca persones que estiguin disposades a cuidar-los o a buscar-los una bona família.

 

 

A Catalunya es recull un animal abandonat cada 18 minuts

Els Agents Rural afirmen que cada 18 minuts es recull un animal abandonat a Catalunya, i que l'any 2018 se'n van comptabilitzar 22.000. L'estiu és l'època en la qual es registren més abandonaments d'animals de companyia. El motiu principal per abandonar un animal és l'habitatge, com un cas de desnonament, o persones que han de deixar el pis de lloguer on viuen.

 

A continuació, els segueixen els motius per al·lèrgies o problemes de comportament de l'animal. Entre altres motius, també hi ha el de les cadellades inesperades, factors econòmics o la pèrdua d'interès per l'animal. Els experts avisen que l'adopció d'un animal ha de ser una decisió meditada i pensada. La mascota s'ha d'adaptar bé al tipus de família i s'ha d'estar segur que es podrà mantenir econòmicament.