Ajuntament del Catllar

El Catllar celebra el ple contra la sentència amb l'absència del PSC

Els regidors socialistes argumenten «incompatibilitats laborals», però carreguen contra l'actitud del govern municipal

Tal com han fet gairebé 600 ajuntaments d'arreu de Catalunya, el del Catllar celebrava el vespre d'aquest dimecres, 16 d'octubre, un ple extraordinari per aprovar una moció contra la sentència als líders polítics i socials empresonats pel procés independentista. La sessió, però, va comptar amb una absència destacada: la dels quatre regidors del grup més nombrós del consistori, el PSC. Tampoc no hi era Jordi Porta, l'únic edil de Ciutadans, però en aquest cas la no-presència s'esperava —la direcció del partit va donar l'ordre a tots els seus regidors a Catalunya de no presentar-se a aquestes sessions.

El PSC, absent per «incompatibilitats laborals», però «molest amb l'actitud del govern»

Per què els quatre regidors socialistes van absentar-se d'aquest ple extraordinari? Segons el seu portaveu, l'exalcalde Antonio López, «perquè es va convocar amb només 24 hores d'antelació i tots quatre teníem responsabilitats laborals per atendre fora de l'Ajuntament». López defensa a BaixGaiàDiari.cat que «no és pas que vulguem defugir el debat» i argumenta que ell mateix, que és conseller comarcal, va assistir al ple d'aquest ens, que se celebrava dimecres al migdia.

Més enllà dels motius laborals, però, Antonio López s'ha mostrat «molest» amb l'actitud del govern del Catllar, que formen ERC (3), Mo1-te pel Catllar (1), JxCat (1) i El Catllar en Comú (1). «Es va convocar amb 24 hores d'antelació, cosa que poden fer perquè es tracta d'un ple extraordinari i urgent, però ens podrien haver avisat prèviament, és una qüestió d'actitud», explica López. «Directament se'ns va convocar, sense donar-nos opció a presentar una moció pròpia sobre el mateix tema, que la tenim», argumenta el cap de l'oposició de l'Ajuntament del Catllar, que creu que «el govern ha actuat amb prepotència».

Segons López, la moció podria haver esperat a un segon ple extraordinari, que té lloc aquest dijous, sense necessitat de convocar-ne un altre de previ. A més, ha respòs el missatge d'ERC a les xarxes socials, que va manifestar que els regidors del PSC i Ciutadans havien «desatès el seu deure com a regidors d’assistir al ple». «La nostra feina com a oposició no és només aquesta, també és la de fiscalitzar l'acció de govern, i la complim», ha reblat l'exalcalde socialista.


Comentaris