Platja de la Punta d'en Guineu.

L'Ajuntament de Roda de Berà restringeix l'estacionament al Roc de Sant Gaietà per evitar aglomeracions

La mesura permet estacionar al nucli tan sols als veïns amb una targeta d'autorització, amb l'objectiu de derivar els visitants cap a platges amb més aforament

L'Ajuntament de Roda de Berà posarà en marxa des d'aquest dimecres dia 1 de juliol una zona d'estacionament restringit temporalment a l'entorn del Roc de Sant Gaietà. Una mesura preventiva que durarà fins al 13 de setembre, i que es pren per tal d'evitar la massificació de vehicles i de visitants en aquesta zona, en què l'aforament tant al nucli com a les platges s'ha limitat per evitar el contagi de la Covid-19.

Els carrers en què es restringirà l'aparcament temporalment seran tots aquells compresos entre la via del tren i el mar, amb límit a la plaça de René Vandermeutter i el final del carrer Pineda. Així, concretament, es tractarà de la plaça de Luís del Olmo, els carrers Barques, Príncep de Viana, Joan XXIII, Constitució i Pineda, el passatge de Gavina, l'avinguda del Mar i les places René Vandermeutter i Mediterrani.

Restringir l'estacionament per derivar els visitants cap a platges amb major capacitat

El que pretén l'Ajuntament amb aquesta mesura és derivar els visitants cap a platges més grans i espaioses que tenen major capacitat, com són la Llarga i la Costa Daurada. I és que les dues cales del Roc, la Punta d'en Guineu i la Pallisseta, tenen una ocupació molt més limitada aquest any per poder complir amb les mesures de prevenció dictades per l'autoritat sanitària. L'aforament de la Punta d'en Guineu és de tan sols 60 persones, mentre que el de la Pallisseta és de 500.

Els veïns podran estacionar sense limitació amb targetes d'autorització

Els veïns residents podran estacionar els seus vehicles sense limitació gràcies a una targeta d'autorització que lliurarà l'Ajuntament per cada unitat cadastral o dues si tenen dos vehicles i almenys un d'ells està censat al municipi. En aquesta, hi constarà la matrícula del vehicle. En els casos dels habitatges d'ús turístic, es lliurarà una targeta per habitatge, que estarà identificada pel seu número de registre públic. Les targetes es poden recollir al centre cívic la Roca Foradada, a la plaça Borí Tallada, de dimarts a dissabte entre les 10.00 i les 14.00 hores i les 17.00 i les 19.30 hores.

Els visitants i turistes podran estacionar els seus vehicles fora de l'entorn del Roc de Sant Gaietà, en una de les zones d'aparcament que hi ha a la plaça Cantàbric, al carrer Bonastre o al carrer Sínia. L'alternativa és l'aparcament dins el Port Esportiu, una zona de pagament on els veïns i residents tenen una bonificació del cinquanta per cent en el preu gràcies al conveni signat entre l'Ajuntament i l'empresa concessionària.

També podran aparcar les bicicletes, motocicletes i ciclomotors de dues rodes a la zona restringida. De la mateixa manera, ho podran fer els vehicles de transport de mercaderies en horari autoritzat, els vehicles de serveis de seguretat, sanitaris, els proveïts amb targeta d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, els de servei oficial o els vehicles de companyies de serveis o concessionaris de serveis públics.

Platja de la Punta d'en Guineu.
Hi haurà informadors a les dues platges del Roc de Sant Gaietà. | Wikimedia Commons
 

Informadors de platja

Per tal de controlar l'aforament limitat, l'Ajuntament ha pres una altra mesura com és la contractació d'un servei d'informadors de platja que complementaran la funció de la Policia Local. Els informadors vetllaran perquè a les platges i al seu entorn es compleixin totes les mesures de prevenció per evitar contagis. No obstant això, l'Ajuntament considera aquesta mesura insuficient per evitar l'allau d'usuaris en aquestes dues platges tenint en compte l'experiència prèvia dels darrers anys. És per això que s'han buscat altres fórmules que contribueixin al control d'aforament, com ha estat la creació d'aquesta zona d'estacionament limitat.


Comentaris