Torredembarra realitzarà millores en les voreres del municipi

El consistori treu a licitació les obres per a millorar les voreres

Carrer dels Garrofers de Torredembarra | Cedida

 

L'Ajuntament de Torredembarra destinarà 183.307,71 euros a la reparació, millora i pavimentació de les voreres del municipi. El projecte aprovat ja ha sortit a licitació i les empreses poden presentar les seves ofertes fins al 19 de setembre, i, un cop s'iniciïn les obres, tenen una durada prevista de tres mesos.

 

Diferents actuacions segons l'estat de les voreres de la Torre

El projecte preveu quatre tipus d'actuacions, segons l'estat actual de les voreres. En aquest sentit, en unes hi falta posar tan sols el paviment, d'altres tenen només la base de formigó o la vorada està en mal estat. A més, també n'hi ha que només tenen vorada o es troba en mal estat o que s'han de realitzar diversos rebaixos en els passos de vianants.

 

Així doncs, alguns carrers es veuran afectats durant les actuacions a les voreres de la Torre: el carrer dels Garrofers, el carrer del Pou, l'avinguda de Sant Jordi - camí de la Pobla de Montornès, el carrer de la Dàlia, el carrer del Gerani, el carrer de la Farigola i el carrer de la Germandat.

 

La majoria d'aquests carrers, formen part del nucli urbà i de diferents urbanitzacions que en el seu dia eren parcel·les que es van urbanitzar als anys 60 i 70, motiu que explica l'estat en què es trobaven aquestes voreres; per altra banda, en la intervenció també s'inclouen zones on simplement les voreres s'han anat deteriorant pel pas dels anys.

 

Vale Pino, regidor de Via Pública i Manteniment, ha explicat que tot i que en els darrers anys s'han fet diverses actuacions per a la millora de l'accessibilitat, aquest «és el projecte més ambiciós de tots», motiu pel qual s'ha mostrat plenament satisfet perquè, en especial, comporta una millora de vida per a les persones amb mobilitat reduïda.

 

Torredembarra millora l'accés a l'Espai Natural dels Muntanyans

El passat mes de juliol, l'Ajuntament de Torredembarra va instal·lar una nova passera de fusta a l'Espai Natural dels Muntanyans dins del projecte de recuperació paisatgística dels Muntanyans, el qual va estar subvencionat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Així doncs, aquest projecte se suma a les diverses actuacions de millora i manteniment d'infraestructures que el consistori de la Torre està duent a terme aquestes setmanes.

 

Nova passera de fusta de l'Espai Muntanyans | cedida