L'alcalde i tres regidors de Torredembarra, investigats per l'1-O

El cas es troba en fase de diligències prèvies i alguns d'ells no han estat citats a declarar

El jutjat número 3 del Vendrell investiga, des de ja fa vora un any, la celebració del referèndum d'independència del passat 1 d'octubre de 2017 a Torredembarra. Ho fa després de la denúncia d'una particular, que inicialment va provocar que s'investigués l'obertura de l'escola Antoni Roig de Torredembarra. El cas ha estat en secret de sumari durant mesos i, un cop aixecat, ara fa unes setmanes,  es va saber que la investigació s'havia ampliat també a les altres escoles de la vila. 

De resultes d'aquesta investigació, diverses persones ja han estat citades en qualitat d'investigades i es preveu que en els propers mesos se'n citin diverses més. Ja han passat pel jutjat Anna Magrinyà, regidora del PDECat; Toni Sacristan, regidor de la CUP; i Lluís Suñé, edil de l'ABG. L'alcalde Eduard Rovira (ERC) no ha rebut encara cap citació. També s'investiguen responsables de les escoles, veïns i altres persones i professionals per la seva presumpta implicació amb la celebració de l'1 d'octubre a la Torre.

L'origen de la denúncia, a l'escola Antoni Roig de Torredembarra

Tot plegat va començar amb la denúncia d'una particular que va ser assumida pel jutjat número 3 del Vendrell. Els primers citats van ser els regidors del PDECat i la CUP, Anna Magrinyà i Toni Sacristan, a banda de càrrecs responsables del centre. El cas es trobava en secret de sumari, que es va aixecar fa algunes setmanes. A més, els implicats han mantingut discreció, fins ara, pel que fa a la seva investigació en aquest cas.

En aixecar-se el secret de sumari es va saber que l'aportació de més proves per part de la persona denunciant va comportar  l'ampliació de la investigació a altres centres de la vila. Es van citar, doncs, responsables dels col·legis i també el regidor d'ABG, Lluís Suñé. També es va destapar la investigació a l'alcalde Eduard Rovira (ERC). Aquests darrers detalls no s'han conegut fins aquesta setmana, després de  l'arxivament d'una altra causa vinculada amb l'1-O contra l'alcalde de la Torre entre altres batlles de la demarcació per part de la Fiscalia.

NOTÍCIA RELACIONADA: La investigació a Rovira (ERC) per l'1-O, arxivada

NOTÍCIA RELACIONADA: L'alcalde de la Ràpita no ha rebut cap notificació judicial i reitera que «votar no és un delicte»

Lluís Suñé explica públicament que l'investiguen per l'1-O

Aquest mateix dijous, 17 de gener, al matí,  el regidor Lluís Suñé ha explicat a les xarxes socials la seva situació particular, fent públic que està sent investigat en aquest cas. «Estic investigat per desobediència. Quan vaig ser citat pel jutjat d'El Vendrell, l'any passat, em vaig agafar al dret de no declarar», ha escrit. Caldrà estar, doncs, pendents, de l'evolució d'aquest cas que comanda el jutjat número 3 del Vendrell.