Altacústic presenta el cartell de la 7a edició amb vuit concerts

El Festival de Música Independent d'Altafulla tindrà lloc del 16 al 19 de juliol. Enguany, en un context reduït a causa de la situació excepcional que estem vivint
El Festival de Música Independent d'Altafulla se celebrarà del 16 al 19 de juliol | Laia Villalbí

Altacústic, el Festival de Música Independent d'Altafulla, ha presentat aquest dijous, 25 de juny, el cartell oficial de la 7a edició, que tindrà lloc del 16 al 10 de juliol a la plaça de l'Església. Amb la música d'artistes com Roger Benet, Judit Neddermann, Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Anna Andreu, Mazoni, Magalí Sare & Manel Fortià i Joina.

  

Tot i que aquesta setena edició el festival varia una mica el seu format per adaptar-se al context en què ens trobem actualment, seran quatre dies de cultura, música i patrimoni, on es podran descobrir i conèixer de molt a prop els nous valors del país. Sens dubte, una aposta per la reactivació de la cultura i tal com indica Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla «la cirereta de l'estiu a Altafulla, poder viure un bon ambient amb bones temperatures i amb els amics i amigues, als peus del Castell dels Montserrat».

  

Un format de festival adaptat a la nova normalitat

El festival esdevindrà com sempre, tot i que incorpora un dia i serà en un únic espai, amb aforament limitat i controlat. «Des de l'Ajuntament i des de l'àrea de cultura, en cap moment ens hem plantejat de cancel·lar el festival, sempre hem mirat amb optimisme i amb la voluntat de tirar-lo endavant, per fer una aposta clara i institucional per la cultura». Explica Gemma Maymó, regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Altafulla i afegeix també que «en aquesta 7a edició es tenien expectatives de créixer, això no ha pogut ser i hem reformulat i adaptat el festival al format actual.»

  

En el web d'Altacústic també s'hi pot trobar un apartat on, des de l'organització, s'expliquen els protocols i recomanacions de la Covid-19.

Quatre dies, dos concerts per dia amb uns preus reduïts

Per tal de poder respectar les mesures de seguretat, juntament amb el poc temps d'organització que hi ha hagut a causa de la incertesa creada per l'estat d'alarma, ha fet que aquest any el format del festival passi de tres espais a un i d'uns tretze concerts que s'havien celebrat en l'última edició a vuit. Aquests canvis i la nova normalitat no són motiu per deixar de fomentar l'aposta cultural.

Així doncs, garantint tots els nous estàndards sanitaris, durant els quatre dies hi haurà un concert doble que començarà dijous 16 de juliol a les 19.30 hores amb el Roger Benet i tot seguit la Judit Neddermann, divendres 17 de juliol a partir de les 20.00 hores, serà el torn per Anna Andreu i Manzoni, el dissabte 18 de juliol tindrà lloc una cita molt especial amb el doble concert de Ferran Palau i El Petit de Cal Eril, a partir de les 20.00 hores, el festival posarà el punt final el diumenge 19 de juliol a partir de les 19.30 hores amb els concerts de Magalí Sare & Manel Fortià i Joina.

Roger Benet serà l'encarregat d'obrir el festival amb el seu concert «Benetaries» | Laia Villalbí

Tal com subratlla Kike Colmenar, director artístic de l'Altacústic, «cal destacar, que una de les normatives és tenir un control de l'aforament i per accedir als concerts caldrà la invitació gratuïta que s'ha de descarregar a través del web i les entrades seran a preus reduïts per intentar facilitar l'accés i l'oferta cultural.» Hi haurà tres concerts gratuïts i la resta tindran un preu de 3 € anticipada i 5 € a la taquilla, tot i que des de l'organització recomanen fer la reserva de manera anticipada, per tal d'assegurar l'entrada.

L'aposta local amb un concert d'obertura de Km 0

El Roger Benet que serà l'encarregat d'inaugurar el cartell del festival i interpretarà un espectacle anomenat «Beneteries», on Roger Conesa, creador del projecte fa un repàs per tot l'univers del seu alter ego, repassant les millors cançons dels 17 anys de projecte. A Beneteries, el Roger juga des de la Infantesa Madura: sol a escena actua, canta, recita, toca diversos instruments, ens parla del procés creatiu perquè així rebem les cançons de la forma més semblant a com van ser compostes.

Músic, actor i artista plàstic. Des de 1996 ha liderat diversos projectes musicals d'autor i en els darrers anys ha tocat amb artistes com Roger Mas o Joan Dausà. Benet, és una petita representació del Camp de Tarragona, ja que en aquesta edició serà l'únic artista de la zona.

"Cinema: El FIC-CAT presenta el cartell de la tretzena edició" "Arriben els cubells de matèria orgànica a les llars de Torredembarra"