Altafulla instal·larà contenidors terrestres per substituir els soterrats

El municipi s'acollirà al conveni de recollida de la brossa del Consell Comarcal del Tarragonès
Una imatge dels contenidors soterrats que hi ha a Altafulla, que aniran sent substituïts en els propers mesos. | Cedida

 

Altafulla deixa enrere l'etapa dels contenidors soterrats: en els propers mesos, la vila veurà com aquests dipòsits de residus se substitueixen per uns contenidors terrestres, fabricats amb metall. És un dels canvis principals que suposa l'acolliment del municipi al conveni de recollida de la brossa mancomunada que ofereix el Consell Comarcal del Tarragonès.

El passat mes d'agost, el Consell va aprovar l'adjudicació del contracte a Fomento de Construcciones y Contratas, que té previst prestar aquest servei a un total de 18 municipis dels 22 amb què compta el Tarragonès; entre els quals, Altafulla.

El nou servei implica l'arribada de nous models de contenidors

Un dels canvis que implica la nova gestió de la recollida de residus té un clar impacte visual: la instal·lació de contenidors terrestres, metàl·lics per evitar la seva combustió en cas d'incendi, arriba a Altafulla per substituir els contenidors soterrats que el municipi tenia des de feia anys.

Hi haurà altres canvis, per exemple en els camions de recollida, que comptaran amb diversos compartiments per dividir les fraccions de reciclatge i utilitzaran sistemes robotitzats que facilitaran la feina als operaris.

Altafulla s'agafa al conveni del Consell Comarcal, però treballarà en alternatives de futur

Davant d'aquests canvis, des del consistori s'han emplaçat a una reunió amb la nova empresa encarregada del servei per tal de poder adaptar algunes de les condicions de la recollida de brossa a la realitat d'Altafulla. La regidora de Serveis i Civisme del consistori altafullenc, Alba Muntadas, ha reconegut a BaixGaiàDiari.cat que «tot i que es va estudiar no assumir el conveni comarcal, no ha estat possible per qüestions jurídiques, per això mirarem d'adaptar-lo més a les característiques d'Altafulla».

En declaracions també a aquest mitjà, l'alcalde Jordi Molinera ha admès que es vol «evolucionar cap a un model de porta a porta, que permeti ampliar el percentatge de residus que es reciclen al nostre municipi». En aquest sentit, ha obert la porta a mancomunar serveis, a llarg termini, amb altres municipis de la zona.

"🚧 LA TORRE: Milloren un dels accessos a la Zona Esportiva" "❗ ATENCIÓ: Carme Forcadell sortirà aquesta tarda de la presó"