Altafulla reprèn les visites guiades al nucli històric de la Vila Closa

Per poder concertar una visita caldrà reservar cita prèvia a través de l'Oficina de Turisme
El nucli històric d'Altafulla presenta diversos elements arquitectònics d'època romana i medieval | Ajuntament d'Altafulla
 

Altafulla reobre les visites guiades a la Vila Closa. Després d'un llarg període de confinament, la regidoria de Turisme de l'Ajuntament d'Altafulla, encapçalada per Natalia Sanz, torna a posar en marxa el sistema de reserves per visitar el Conjunt Històric i Artístic de la vila, «on a cada racó s’amaga una història».

La Vila Closa conforma l'antic nucli emmurallat, d'època medieval, i la major part de les cases que es poden contemplar van ser bastides al segle XVIII. La Generalitat de Catalunya va declarar, l'any 1998, la Vila Closa com a Bé Cultural d’Interès Nacional pel seu conjunt historicoartístic. Precisament, pel que fa a les muralles, que van ser remodelades durant els segles XVII i XVIII, es pot resseguir el perímetre i entreveure les dimensions del nucli urbà, sobretot des de la banda de ponent, al voltant del castell.

També s'hi han conservat diversos elements arquitectònics, com les dues torres cantoneres. Darrere l'església, també es troba reposant un bloc de pedra de Colsero, d'època romana. Tots aquests elements es poden contemplar tot fent un passeig per la història d'Altafulla, en una visita guiada que inclou també la visita a l'Església de Sant Martí.

Les visites tindran com a punt d'inici la porta reixada del Castell, i es realitzaran tots els dilluns a partir de les set de la tarda. La durada d'aquestes està calculat sobre uns 30 minuts, i el preu serà de quatre euros. Per tal de poder organitzar les visites, des de l'ajuntament del municipi s'ha anunciat que caldrà fer una reserva prèvia a través de l'Oficina de Turisme, que es troba ubicada a la plaça dels Vents. El telèfon de contacte és el 977651426. 

El consistori també recorda que les visites són gratuïtes per als menors de 12 anys i que en cas de pluja, la visita quedarà ajornada.

"CINEMA: El nou espai cinematogràfic que estrenarà el FIC-CAT a Roda de Berà" "Agenda: Tornen les visites guiades al far més alt de Catalunya!"