El consultori d'Altafulla s'ampliarà amb dues consultes més

L'obra, de caràcter menor, es podria dur a terme amb relativa immediatesa
El cosultori mèdic d'Altafulla, en una imatge d'arxiu. | TarragonaDigital

El consultori mèdic d'Altafulla tindrà, l'any 2020, dues consultes més. El centre havia quedat petit ateses les necessitats de la població altafullenca, que supera de poc el llindar dels 5.000 habitants, i des de l'Ajuntament d'Altafulla i la Xarxa Santa Tecla s'ha arribat a un acord per aconseguir aquesta ampliació de l'espai d'atenció mèdica gràcies a una reforma de l'espai ja disponible.

Dues consultes més per poder donar el servei mèdic que pertoca a Altafulla

Així ho ha confirmat a BaixGaiàDiari.cat la regidora de Salut de l'Ajuntament d'Altafulla, Gemma Maymó (EINA), que ha explicat a aquest mitjà que aquest és un dels projectes en què més s'ha avanaçat en aquests mesos inicials del mandat. «Per població, a Altafulla ens correspon 'mig' metge de capçalera més del que tenim actualment», ha explicat Maymó, cosa que es tradueix en un increment d'hores o alguna incorporació professional.

Per tal de poder donar aquest servei que correspon a la localitat, però, cal fer més lloc al consultori. En aquest sentit, des de l'Ajuntament i d'acord amb Xarxa Santa Tecla, s'ha acordat dur a terme una redistribució de l'espai interior. «La idea és que de l'actual sala de formació, amb una petita obra, en puguin sortir dues consultes més», ha explicat l'edil titular de Salut a Altafulla.

Una obra menor que es podrà dur a terme de forma relativament immediata

L'equip d'arquitectes i aparelladors del consistori altafullenc ja ha dissenyat els plànols d'aquesta obra. «Com que es tracta d'una obra menor, la podrem dur a terme amb relativa immediatesa», ha explicat Maymó. A l'hora de pensar com es redistribuïrà l'espai interior del consultori, des de l'Ajuntament i Xarxa Santa Tecla «se n'ha parlat amb els metges del centre mèdic, que al final són els que treballen cada dia en aquest espai i en coneixen les característiques i les mancances».

Maymó, que ha valorat la «proactivitat de Xarxa Santa Tecla» en aquesta qüestió, ha apuntat que la remodelació per donar llum a aquestes dues noves consultes es durà a terme el proper 2020.

"🏅Ja es coneixen els primers guanyadors dels Premis Cultura Vila de Torredembarra" "❗ LA TORRE: Busquen voluntaris per aprendre català i per ensenyar-ne"