Els veïns de Brises anul·len els talls de la rotonda i decideixen no pagar l'IBI

Ho han explicat en un comunicat fet públic aquest dijous al vespre
Centenars de persones tallen el trànsit a la rotonda de Torredembarra, en una de les primeres manifestacions, el maig passat. | Gerard Recasens

 

Continuen les reaccions a la proposta que aquest dijous, 14 de novembre, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, va fer als alcaldes del Baix Gaià sobre les queixes dels veïns de Brises del Mar al voltant de la rotonda escapçada de Torredembarra.

 

Una proposta que ha indignat els veïns de Brises del Mar

La solució de Sabaté és que els veïns de Brises, en sortir a la T-214, es desviïn abans d'arribar a la primera rotonda cap a una pista que s'inicia a mà esquerra, passa per la Protectora d'Animals de Torredembarra, a tocar del terme municipal de la Pobla de Montornès, i els fa seguir per un camí que es dirigeix al nucli urbà de la Torre passant per sota de l'autopista AP-7 i pel costat de diverses finques rurals: el conegut, a la Torre, com a camí vell de la Pobla.

 

El trajecte acaba desembocant a l'extrem nord del barri de Sant Jordi de Torredembarra, molt a prop del pavelló dels Caus. Caldria, doncs, circular per la trama urbana de la localitat i baixar tota l'avinguda de Sant Jordi per anar a parar de nou a la T-214, a través de l'enllaç del costat de l'escola Antoni Roig. I aquí sí: anar a Altafulla, Tarragona o en sentit Barcelona. Per a fer ús del camí, per cert, s'acondicionaria amb algun eixamplament i la instal·lació de miralls.

 

Ja no hi haurà més manifestacions a la rotonda i plentegen no pagar IBI

Aquest dijous, en declaracions a BaixGaiàDiari.cat, els veïns de Brises del Mar es mostraven indignats i avançaven que no assistirien a la reunió que tenien concertada aquest divendres amb el subdelegat Sabaté. Però en un comunicat fet públic la nit de dijous, l'associació de veïns de Brises del Mar anaven més enllà: opten per canviar la seva fórmula de protesta. En aquest sentit, desconvoquen les manifestacions a la rotonda que feien setmanalment des del mes de maig. Ja no n'hi haurà aquest diumenge.

 

Ara, els veïns de Brises del Mar opten per deixar de pagar els propers rebuts de l'IBI, repercutint directament en l'Ajuntament d'Altafulla «per fer també seu un problema nostre, com a veïns d'Altafulla». Malgrat que des de Brises asseguren que no han comptat amb el suport dels alcaldes del Baix Gaià, cal recordar que en la reunió d'aquest dijous, l'alcalde d'Altafulla Jordi Molinera va acordar amb Sabaté enviar-li el projecte de condicionament del camí del Roquissar, una alternativa que permetria els veïns de Brises connectar directament amb el nucli urbà d'Altafulla.