Torredembarra vol ser la capital estatal del karate de ple contacte

L'Associació Dojo Zanshin i l'Ajuntament organitzen dissabte el Campionat d'Espanya Infantil de Karate 'kyokushinkai'
El regidor d'Esport, Raúl García, amb els membres de l’Associació Dojo Zanshin, que organitzen el campionat de dissabte. | Gerard Recasens

 

El pavelló Sant Jordi de Torredembarra acollirà el proper dissabte, 4 de maig, el Campionat d'Espanya Infantil de Karate, en la seva disciplina 'kyokushinkai', un estil de ple contacte entre els participants. «Som al mapa del món del karate a nivell estatal», ha constatat el regidor d'Esport de l'Ajuntament de Torredembarra, Raúl García (ERC), que ha aplaudit l'Associació Dojo Zanshin de la Torre la «capacitat d'acollir un campionat infantil amb 500 participants d'arreu de l'Estat».

Per a García, aquest campionat permet «desestacionalitzar el turisme esportiu i generar un impacte econòmic fora de temporada, tal com va aconseguir l'Infinity Beach Volley ara fa una setmana». «Torredembarra té un protagonisme important en una disciplina esportiva més», ha subratllat l'edil torrenc d'Esport.

Participants d'arreu de l'Estat espanyol

La competició d'aquest dissabte, doncs, rebrà vora mig miler de participants al pavelló Sant Jordi per participar en les dues modalitats competitives, kata i kumite. «Venen tres clubs de Fuerteventura, però també d'altres punts de l'Estat com Mallorca o Múrcia», ha explicat Carlos Ortiz, president i fundador de l’Associació Dojo Zanshin de Torredembarra.

Al matí hi haurà la competició de la categoria promesa, amb uns 300 participants, mentre que a la tarda serà el torn dels 180 competidors de la categoria absoluta. «Acollirem una gran competició de karate de ple contacte, una disciplina que a la Torre ha anat 'in crescendo' des que el 2015 vam organitzar el primer campionat», ha dit Ortiz, que ha manifestat el seu desig que «la gent relacioni Torredembarra amb el karate».

Torredembarra, seu del Campionat Europeu de Karate 2020?

Ortiz no s'ha conformat amb el campionat d'aquest dissabte i ha avançat que des del Japó es vol que el 2020 Espanya aculli el campionat europeu d'aquest esport i que des de l'Associació Dojo Zanshin es treballa perquè la seu sigui Torredembarra. «Seria un orgull com a torrencs», ha manifestat Toni Dote, representant de l'entitat.

La proposta encara és a les beceroles, però el regidor d'Esport, Raúl García, ha expressat la seva «satisfacció» per aquesta idea. «Els darrers anys hem millorat molt en acollir grans esdeveniments esportius gràcies al gran esforç de les entitats del poble», ha reblat García.

També et pot interessar

"Torredembarra obre una oficina d'atenció al consumidor" "El FIC-CAT de Roda s'alia de nou amb el festival de cinema de Sitges"