El Baix Gaià dona la benvinguda al Carnaval a la Pobla de Montornès

Com és habitual, una setmana abans del cap de setmana de Carnaval, la Pobla fa la seva rua
Una de les carrosses que, fa dos anys, va participar a la rua de Carnaval de la Pobla de Montornès. | Cedida

 

El calendari no falla: per tradició religiosa —els 40 dies de Quaresma comencen el dimecres de Cendra—, el Carnaval 2019 se situa en el cap de setmana del 2 i el 3 de març. Serà llavors quan la majoria de municipis de les comarques de Tarragona i arreu del país facin aquesta celebració.

Ara bé, això no impedeix que alguns pobles petits modifiquin la data de celebració del Carnaval per una doble raó: facilitar que les seves carrosses puguin lluir-se en Carnavals més grans el 2 i el 3 de març, però també atraure a les seves festes colles d'altres municipis.

La Pobla de Montornès celebrarà el Carnaval 2019 aquest dissabte, 23 de febrer

Al Baix Gaià és el cas, per exemple, de la Pobla de Montornès. Com ja és tradició, aquest municipi situat a l'interior del Tarragonès, a tocar de Torredembarra, Creixell i Roda de Berà, avançarà set dies la celebració del Carnaval i la situarà aquest dissabte, 23 de febrer.

A les cinc de la tarda està prevista la concentració de carrosses al pàrquing de l'estació perquè una hora més tard arrenqui la desfilada del Carnaval poblenc, presentada per la Mega Pubilla. La rua culminarà al poliesportiu municipal, on es farà una presentació infantil i les carrosses i comparses exhibiran les seves coreografies. Tot seguit, també es farà l'entrega de premis i hi haurà festa amb el DJ Romà.

La Pobla de Montornès, el primer Carnaval del Baix Gaià

És una tradició que el Carnaval de la Pobla de Montornès obri la porta d'aquesta festivitat a la zona del Baix Gaià. S'hi podran veure carrosses que la setmana següent participaran al Carnaval més concorregut de la zona, el de la Torre, i també colles torrenques que voldran estrenar la disfressa set dies abans de fer-ho a casa.

A més de la Torre, també Altafulla i Roda de Berà celebraran el Carnaval el cap de setmana ordinari, el del 2 i el 3 de març. Altres localitats, com ara la Riera o Vespella de Gaià ja tenen reservat el següent cap de setmana, el dia 9. Creixell opta enguany per un doble cap de setmana, hi haurà activitat carnavalesca tant el 2 com el 9 de febrer.

També et pot interessar

"ATENCIÓ: Diversos presos agredeixen «brutalment» dos funcionaris a la presó de Mas d'Enric" "Berta Castells i Aaron Sola: 2 medalles d'or torrenques en 1 cap de setmana"