El pàrquing de l'avinguda del president Companys de Torredembarra.

Torredembarra vol regularitzar els pàrquings dissuassoris del centre

El consistori ha obert un concurs d'aportació de solars per a aquest ús

L'Ajuntament de Torredembarra vol regularitzar la situació dels aparcaments dissuassoris del centre de la localitat. La immensa majoria de zones d'aparcament ho són 'de facto', però no compten amb un contracte d'arrendament amb l'Ajuntament, cosa que impedeix, per exemple, que  el consistori actuï per evitar els petits esvorancs que compliquen la conducció  o que es millori el paviment per evitar autèntics fangars en cas de pluja.

Per poder resoldre aquestes queixes, força recurrents d'altra banda, des del consistori s'ha endegat un concurs públic, que es va publicar aquest dimarts, 26 de març, a través del qual es demanen solars que, en cas de complir les prescripcions tècniques exigides, s'usin com a aparcaments dissuasoris gràcies a un contracte de lloguer amb l'Ajuntament de Torredembarra. Hi poden concórrer els propietaris dels terrenys que actualment ja s'utilitzen, però també d'altres que vegin com les seves finques encaixen amb les exigències publicades pel consistori.

Quina mena de solars busca l'Ajuntament de Torredembarra?

Així doncs, l'Ajuntament de Torredembarra  busca llogar per dos anys, prorrogables a dos anys més, terrenys (compostos d'una o més finques) d'un mínim de 500 metres quadrats, «en la zona d'influència de l'illa de vianants, en la zona comercial i pròxima a dependències oficials del municipi, de l'administració, sanitat o ús social».

A més, s'exigeix que la forma del solar ha de permetre la correcta distribució de les places d'aparcament, que tingui accés directe a la via pública encara que falti la pavimentació de la calçada; que la topografia del terreny no causi, en cas de pluja, embassaments d'aigua que impedeixin el pas dels vianants; i que el solar estigui lliure de càrregues i gravàmens així com de qualsevol altra activitat que impedeixi usar-lo com a pàrquing.

Un sol aparcament manté un contracte de lloguer amb l'Ajuntament de la Torre

Ara per ara, hi ha un sol aparcament amb la situació regularitzada amb l'Ajuntament de Torredembarra, amb qui manté un contracte de lloguer:  es tracta del solar situat entre el carrer de Mèxic i l'avinguda del president Companys, molt a prop del CAP. Com que existeix aquesta relació contractual d'arrendament, el consistori pot fer-hi intervencions i està pressupostat que, aquest 2019, s'hi actuï per millorar les condicions d'aquest espai.

El concurs fet públic dimarts, i pel qual es poden presentar solars fins el migdia del pròxim dimecres, 10 d'abril, servirà, doncs, per poder regularitzar la situació de la resta d'aparcaments del centre de la vila i, un cop fet això, poder intervenir per millorar-los. El consistori llogarà un màxim de 33.000 metres quadrats d'aparcaments i el pressupost de licitació de tots els lloguers, sense IVA, és de 118.800 euros.

També et pot interessar