ÚLTIMA HORA

Nou ensurt al polígon Nord amb un incident a Carburos Metálicos

Torredembarra acull una conferència del periodista Lluís Foix

L'acte està organitzat per la Parròquia de Sant Pere Apòstol i es farà a Cal Maiam
El periodista Lluís Foix. | Cedida

 

La sala polivalent Cal Maiam de Torredembarra serà l'escenari, aquest dimarts, 4 de desembre, d'una conferència sobre ètica del periodisme que pronunciarà el prestigiós periodista urgellenc Lluís Foix. Serà a partir de les vuit de la tarda. La xerrada de Foix inaugurarà un cicle de conferències que organitza la Parròquia de Sant Pere Apòstol de Torredembarra, que duu per títol «Trencant fronteres», i amb la qual col·labora l'Ajuntament de la Torre.

 

Així doncs, Lluís Foix, un periodista amb una trajectòria molt reconeguda on destaca el càrrec de director de 'La Vanguardia' entre 1983 i 1989, serà a la Torre aquest dimarts pronunciant una conferència que durà per títol «Periodisme: veritats i mentides».

 

Lluís Foix, prestigiós periodista i ex director de 'La Vanguardia'

El periodista Lluís Foix és d'allò més conegut arreu de Catalunya des de fa dècades. Nascut a les comarques de Lleida —al municipi de Rocafort de Vallbona, a l'Urgell—, ara fa 75 anys, Foix es va llicenciar en Periodisme per la Universitat de Navarra i en Dret per la Universitat de Barcelona.

 

Està especialitzat en periodisme d'escala internacional i va fer carrera com a corresponsal en els primers anys de la seva trajectòria professional: entre 1974 i 1980 va estar destinat a Londres, i els anys 1981 i 1982 a Washington, sempre com a corresponsal de 'La Vanguardia'. Just després, entre 1983 i 1989, va ser nomenat director del diari del Grup Godó, del qual també ha estat director adjunt i subdirector.

 

Actualment, és col·laborador habitual d'altres publicacions en qualitat de columnista, com ara 'El Punt Avui' o 'Mundo Deportivo'. També participa a tertúlies de programes de '8TV' i 'RAC1', les emissores de televisió i de ràdio del Grup Godó.

 

Lluís Foix, també amb una vessant d'escriptor

En els darrers anys, Lluís Foix també s'ha consagrat com a escriptor. L'any 2013, va publicar un llibre basat en les seves memòries d'infància i d'adolescència, titulat 'La marinada sempre arriba'. L'any 2016 va rebre el premi Josep Pla de narrativa per la segona part de les seves memòries, anomenada 'Aquella porta giratòria'.​ 'El que la terra m'ha donat' ha estat la seva darrera obra publicada, tot just l'any 2017.