La CUP demana al govern torrenc que no destini el romanent a eixugar deute

Els anticapitalistes insisteixen amb una auditoria del deute
El regidor de la CUP a Torredembarra, Toni Sacristan, ha explicat el posicionament de la CUP aquest dijous al migdia. | Gerard Recasens

 

La CUP torrenca també ha carregat aquest dijous contra el govern de Torredembarra, que finalment destinarà el romanent de 2017 a eixugar deute tal com obliga la llei, després de no arribar a acomplir el termini per tenir redactat el projecte de cobrir la piscina el 31 de desembre de 2018. «Ho sabien des del març, per què prenen la decisió de cobrir la piscina a l'octubre, sense marge de temps?», s'ha preguntat aquest migdia Toni Sacristan, l'únic regidor de la CUP a la Torre.

 

CUP: «El govern de la Torre no sap ni fer pressupostos ni executar-los»

Els cupaires han anunciat que s'oposaran al ple d'aquest dijous a la tarda en el punt que destinarà el romanent de 2017 a amortitzar crèdit. «Hem de recordar que aquests 1,2 milions d'euros provenen de partides pressupostàries no-executades de 2017», ha apuntat Sacristan, que ha subratllat que «això és un percentatge molt important del pressupost municipal». Per a la CUP, això demostra que «el govern de la Torre no sap ni fer pressupostos ni executar-los».

 

Ara que ja no s'arriba a tenir enllestit el projecte de cobrir la piscina abans del 31 de desembre, els diners del romanent aniran destinats a amortitzar crèdit que permetran sortir del pla d'ajustament financer i, el 2019, demanar un crèdit per cobrir la piscina. La CUP creu que aquest és «un circuit perfectament dissenyat per transferir diner públic a mans privades».

 

«Si l'Ajuntament tingués algun altre projecte al calaix per executar, ara els diners no anirien a pagar deute, però no hi ha res preparat», ha apuntat el regidor Toni Sacristan, que ha recordat que la CUP «està a favor de cobrir la piscina, però no amb aquests terminis que al final ens obliguen a pagar deute». «Aquest govern no té projecte ni pla de mandat», ha reblat Sacristan.

 

La CUP demana al govern que no destini el romanent a pagar deute

Els cupaires han exigit novament al govern que no destini els diners a pagar deute i ha demanat un cop més «que s'auditi el deute municipal». A més, han demanat que el romanent de 2017 es destini «a altres projectes que poden tenir el projecte enllestit abans del 31 de desembre, com ara la renovació de l'enllumenat públic; millores en parcs i jardins; o en prevenció d'incendis, entre d'altres».

 

Així doncs, la CUP demana al govern «que retiri de l'ordre del dia d'aquest dijous» el punt que aprovarà destinar el romanent a eixugar deute. Alhora, els cupaires han denunciat «la passivitat de la resta de grups de l'oposició en el fet que els diners vagin a pagar deute».