Altafulla penjarà l'estelada a la rotonda de l'avinguda del Marquès de Tamarit

Es va aprovar al darrer ple, arran d'una moció de Junts per Altafulla
Un operari col·loca l'estelada a la rotonda de l'avinguda del Marquès de Tamarit d'Altafulla. | TarragonaDigital

Altafulla col·locarà de forma permanent una estelada a la rotonda de confluència entre l'avinguda del Marquès de Tamarit i el carrer de Dalt, és a dir, al pas de l'antiga N-340 pel poble —el punt més transitat de tot el seu terme municipal. Així es va acordar a través d'una moció sobrevinguda del grup municipal de Junts per Altafulla al plenari del mes de novembre, celebrat aquest dilluns a la nit.

El text es va acabar aprovant amb els vots favorables de l'EINA i Junts per Altafulla, els vots en contra del PSC, Ara Altafulla i tres dels regidors d'Alternativa Altafulla —Montse Castellarnau, Marisa Méndez-Vigo i Francesc Farré— i l'abstenció de l'edil restant d'Alternativa, Jaume Sànchez.

Una moció presentada per Junts per Altafulla

El seu portaveu, Héctor López Bofill, va defensar que «l'estelada simbolitza la lluita de Catalunya per l'assoliment d'un nou Estat». La moció original presentada pels postconvergents incloïa penjar la bandera independentista també al balcó de l'Ajuntament, però Junts va acabar acceptant una esmena de l'EINA per retirar aquest punt.

L'alcalde Jordi Molinera (EINA) ho va defensar atenent que «l'Ajuntament és la casa de tots i ja hi onegen la senyera i la bandera d'Altafulla, amb les quals tots ens sentim identificats», i va afegir que «el nostre compromís republicà és indiscutible perquè al balcó hi tenim penjats el llaç groc i el domàs de 'Llibertat presos polítics'». «Ens sembla bé que l'estelada onegi a Marquès de Tamarit, per on han passat manifestacions com la Via Catalana o la Marxa per la Llibertat», va reblar Molinera.

Alternativa Altafulla va donar llibertat de vot

Com és habitual en mocions referents al país, Alternativa Altafulla, el grup majoritari de l'oposició, va donar llibertat de vot als seus regidors. El seu portaveu, Francesc Farré, va recordar que «fa uns anys es va arribar a un consens per penjar l'estelada tres dies a l'any a la rotonda», i es va queixar d'haver rebut el text amb poca antelació.

L'edil d'Alternativa Altafulla, Jaume Sànchez, va expressar el seu vot particular, una abstenció que es va desmarcar del vot contrari dels seus companys, dient que «no és una qüestió prioritària, però no em molesta que es pengi l'estelada».

Per la seva banda, el PSC i Ara Altafulla, socis de govern de l'EINA, van votar contra la moció. Inma Morales (PSC) va dir que «respecto l'opinió de tothom i per això voto en contra, no per obeir el 155 com a vegades se'm diu». Natàlia Sanz, portaveu d'Ara Altafulla, va expressar que el seu grup és «municipalista» i que «no entrarem en aquestes qüestions», malgrat apuntar que li agradaria «que a la rotonda onegés la bandera d'Altafulla i no l'estelada, ja que el nostre poble viu del turisme».

"🎄 POBLA MONTORNÈS: Festa infantil per encendre els llums de Nadal!" "🔴 ALTAFULLA: Novetats en el cas de l'Escola d'Adults"