ajuntament de torredembarra.

Terratrèmol polític a Torredembarra: ERC guanya amb majoria absoluta

El PSC és segona força amb quatre regidors, Ciutadans en reté 3 i JxCat obté una acta

ERC ha arrasat aquest 26-M a Torredembarra i hauria obtingut la majoria absoluta (9 regidors) tot i que les dades oficials del Ministeri de l'Interior no ho reflecteixen per un error en la transcripció de dades. Els republicans han rebut 2.494 vots, que li donarien nou edils. D'aquesta manera, el resultat, a manca de confirmació del Ministeri de l'Interior, és aquest: ERC (9), PSC (4), Ciutadans (3), JxCat (1). Avui Democràcia, que segons el web del ministeri té representació, surt de l'Ajuntament.

Així doncs, el resultat que reflecteix el Ministeri de l'Interior no concorda amb les actes obtingudes de les meses.  El web oficial dona 421 vots a Avui Democràcia, però les actes en reflecteixen 230 i  Rosa Maria Guasch perd la condició de regidora en no arribar al 5% dels sufragis. L'edil va a parar a ERC, que obté així la majoria absoluta. Aquest és el resultat obtingut de les meses i que s'oficialitzarà en els propers dies:

 • ERC: 2.494 vots (9 regidors)
 • PSC: 1.337 vots (4 regidors)
 • Ciutadans: 959 vots (3 regidors)
 • JxCat: 498 vots (1 regidora)
 • CUP: 322 vots (0 regidors)
 • PP: 280 vots (0 regidors)
 • Avui Democràcia: 230 vots (0 regidors)
 • Podem: 211 vots (0 regidors)
 • Torredembarra en Comú: 198 vots (0 regidors)
 • Guanyem Torredembarra: 153 vots (0 regidors)
 • Alternativa Baix Gaià: 147 vots (0 regidors)

 

Un terrabastall imprevisible a l'Ajuntament de Torredembarra

Poc abans de les dotze de la nit, a la seu d'ERC al carrer Nou de la Torre encara no havia esclatat l'eufòria: hi dominava la sensació d'incredulitat. Eduard Rovira, l'alcalde que ho serà per quatre anys més, no amagava l'evidència: «No ens imaginàvem aquests resultats, no contemplàvem gens aquest escenari». I és que ni els millors pronòstics dels republicans els acostaven, ni de molt lluny, a la majoria absoluta.

De fet, en tota la història de l'Ajuntament de Torredembarra, només n'havia assolit una Celestí Salort, pel Grup d'Independents per Torredembarra (GIT), l'any 1987. Llavors el consistori tenia tretze places i no les disset actuals, i Salort va treure vuit edils. Rovira en tindrà nou sota les seves ordres al llarg d'aquest mandat. ERC és la protagonista indiscutible de la nit, i del mandat, a la Torre.

El PSC puja i Ciutadans es manté

Darrere del gran titular de la majoria absoluta d'ERC, n'hi ha d'altres. Anem a pams.  El PSC, soci de govern dels republicans, creix: recupera la segona posició, obté 1.337 vots i tindrà quatre regidors. Vale Pino, el seu líder, es mostrava «satisfet» pel premi obtingut pels votants, alhora que atordit pel terrabastall.

Ciutadans creix en vots, n'ha obtingut 960, però s'ha quedat igual en regidors, amb tres. «No fem gens d'autocrítica, hem treballat moltíssim però a partir d'ara treballarem diferent perquè hem donat massa la cara», ha dit Toni Cruz, el seu alcaldable. Junts per Catalunya és la quarta i darrera força de l'Ajuntament: només Anna Magrinyà obté l'acta de regidora amb 498 vots.

Set partits fora de l'Ajuntament

Amb aquests resultats que capgiren radicalment la situació política a Torredembarra, queden fora del consistori quatre formacions que fins ara tenien representació. La més significativa és, sens dubte,  l'Alternativa Baix Gaià que liderava per primer cop Clara Solivellas en substitució del seu líder des de 2003, Lluís Suñé. L'ABG queda fora de l'Ajuntament de la Torre tot i haver governat els darrers quatre anys, amb 147 vots, només el 2%: va ser aquest 26-M la força menys votada a Torredembarra, quedant en onzena posició.

Tampoc entren la CUP, Avui Democràcia i el PP. Les noves llistes de Guanyem Torredembarra, Podem i Torredembarra en Comú tampoc obtenen representació.