GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Presenten un mural feminista al mur d'accés a l'Institut Torredembarra

Ha estat dissenyat pels alumnes del Batxillerat artístic del centre i executat per l'artista Orion Leim
Un dels segments del mural que s'ha presentat aquest dimarts, 5 de març, a l'entrada de l'Institut Torredembarra. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

Torredembarra ja compta amb un mural feminista al mur de formigó que dona accés a l'Institut Torredembarra, situat al capdamunt de l'avinguda de Sant Jordi. Aquest dimarts, 5 de març, a mig matí, s'ha fet la presentació d'un mural que presenta com a 'leitmotiv' una dona empoderada que construeix la seva pròpia vida. L'han dissenyat els alumnes de primer i segon de Batxillerat Artístic del centre, i l'ha executat l'artista Orion Leim.

 

El mural, dedicat al Dia Internacional de la Dona, s’ha presentat dins de les activitats organitzades per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Torredembarra, amb la col·laboració de l’Institut Ramon de la Torre i de l’Institut Torredembarra d’aquesta població, en motiu d'aquesta commemoració.

 

Els alumnes encarregats de dissenyar el mural, finalment executat per Orion Leim, han estat els de primer i segon del Batxillerat artístic. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

«Un mural ple de simbolismes»

La creació del mural, «ple de simbolismes que fugen dels tòpics a favor de la igualtat», ha anat a càrrec d’una vintena d’alumnes de primer i segon de Batxillerat d’Art de l’Institut Torredembarra, coordinats per la professora Maite Maset, que ha assenyalat que és tracta d’«un mural polièdric, que surt dels tòpics, amb un missatge d’un futur optimista»

 

Es tracta d’un mural d’aproximadament 40 metres de llargada per 2,70 metres d’alçada. L’element principal del mural és la cara i les mans d’una dona al voltant, «que condueix la seva pròpia vida, deixant enrere les dificultats i encarant el seu propi futur», tal com ha explicat l’alumna Mar Palma en nom dels seus companys i companyes. 

 

El regidor d’Educació, Jordi Solé, ha ressaltat que els diferents organismes i administracions tenen «l’obligació de donar eines als educadors i educadores per detectar i prevenir la violència de gènere i que la cultura és la millor arma per combatre la ignorància i fer un món on tots i totes siguin més iguals i més lliures». A l’acte, també hi ha pres part el regidor d’Acció Social, Lluís Suñé.

 

L'estètica habitual del mur d'entrada a l'Institut Torredembarra era la d'un mur gris de formigó. | BaixGaiàDiari.cat.

 

També et pot interessar