El nou trenet turístic d'Altafulla amplia horaris i utilitza tecnologia híbrida per reduir emissions

La regidoria de Turisme pretén que el trenet funcioni «com a mitjà de transport municipal»
El nou trenet turístic d'Altafulla porta novetats. | Cedida
 

La temporada d'estiu fa vora un mes que ha començat i l'Ajuntament d'Altafulla ha presentat aquest dilluns 13 de juliol una novetat, com és el nou trenet turístic, que va engegar l'activitat la passada setmana. La nova campanya d'aquest vehicle, que funcionarà «com a mitjà de transport municipal», tal com ha assenyalat la regidora de Turisme, Natalia Sanz, ve acompanyada d'alguns avantatges i novetats.

Es recuperen parades, s'amplien horaris i s'emeten menys gasos

Es tracta de la recuperació de parades antigues, l’ampliació dels horaris de servei i l’ús de la tecnologia híbrida. Aquesta última permetrà reduir les emissions de gasos en un quaranta per cent mentre el vehicle circula a una velocitat màxima de 25 quilòmetres per hora, i gràcies a aquest sistema, a més, gaudeix de més autonomia que un vehicle elèctric.

El recorregut del trenet, d’una hora, passa per gran part dels nuclis urbans d’Altafulla, enllaçant d’aquesta manera la zona del barri marítim, amb major afluència de visitants a l’estiu, i la part cèntrica del municipi com la Vila Closa i els seus voltants. Per exemple, es recupera la parada de la Ronda amb la intenció, juntament amb l’ampliació d’horaris de matins i tardes durant tota la setmana, de funcionar com a un mitjà de transport més a la disposició dels veïns, així com d'actuar com a «element dissuasiu en la mobilitat urbana», tal com també ha apuntat Natalia Sanz.

La regidoria de Turisme pretén que el trenet funcioni «com a mitjà de transport municipal» | cedida
 

Mesures, horaris i tarifes

El trenet compleix amb totes les mesures que marquen les autoritats sanitàries per la pandèmia de la Covid-19, com la neteja de mans amb gel desinfectant, l’ús de la mascareta i el distanciament social. Quant als horaris i itineraris, aquests s'inicien des de la plaça dels Vents, a les onze, les dotze i la una del migdia, i a la tarda nit, cada hora a partir de les sis de la tarda i fins a les onze de la nit, de dilluns a diumenge. 

El preu del bitllet senzill per un únic viatge és de 3,30 euros, mentre que per quatre i mig se’n pot gaudir durant tot el dia. Els menors de quatre a dotze anys i els majors de seixanta-cinc, gaudeixen de la tarifa reduïda de dos euros i mig. La bonificació del cap de setmana, per a dos dies, és de sis euros i quatre per als qui gaudeixen de tarifa reduïda. Per a gaudir del servei durant una setmana, el preu és de 25 euros i de deu per a tarifes reduïdes, i el mensual, de 40 i divuit respectivament.

"Roda de Berà: Confinen 10 nens del Campus d'Estiu per un positiu a l'entorn del monitor" "Una festa amb 160 joves i sense llicència: nou gir de guió al Club Marítim d'Altafulla"