Roda de Berà amplia el termini de votació dels seus Pressupostos Participatius

Ja han votat 223 persones, més que la participació total de la passada edició (221) | L'Ajuntament hi destinarà una partida de 128.000 euros

El passat 2 de gener, l’Ajuntament de Roda de Berà va posar en marxa el període de votacions de la segona edició dels Pressupostos Participatius del municipi. Anteriorment, entre el 12 de setembre i el 13 d’octubre de 2019, els rodencs i rodenques van presentar fins a 198 propostes, de les quals 39 van ser seleccionades per formar part del procés. Ara, arriba la instància definitiva i les persones majors de 16 anys empadronades al municipi n’hauran de triar tres cadascuna. De les propostes descartades, per la seva part, 84 no complien els criteris establerts, 10 eren propostes ja contemplades per l’Ajuntament i 65 eren propostes repetides.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Les votacions, obertes fins al 9 de febrer

A onze dies del tancament de les votacions, ja han participat fins a 223 persones, una xifra que ja supera la participació total de la primera edició (221), segons expliquen des del consistori. Del total, 201 persones han votat online —a través del web tudecideixesrdb.cat— i 22 de forma presencial a l’ajuntament.

L’equip de govern espera que les votacions presencials «s’incrementin durant els pròxims dies», ja que demà dijous, 30 de gener, hi ha programada una acció al mercat setmanal per tal de facilitar el vot de la ciutadania. El 5 de febrer n’hi haurà una altra, durant la celebració de la paella de germanor de Santa Àgueda, i el termini per escollir les propostes definitives dels Pressupostos Participatius 2020 es tancarà el 9 de febrer.

Una partida de 128.000 euros

L’Ajuntament de Roda de Berà destinarà als pressupostos municipals d'enguany una partida de 128.000 euros per tal de dur a terme els projectes que resultin més votats. La quantitat de propostes escollides anirà en funció del cost total, fins arribar al límit pressupostari.

També et pot interessar

"📢 La iniciativa que han pres els veïns de Roda contra les ocupacions al municipi" "🎒Torredembarra busca monitors pel campus de Setmana Santa"