Roda de Berà dóna el tret de sortida a la Festa Major de Sant Bartomeu

Amb l'arribada del cap de setmana la programació presenta moltes més propostes culturals, esportives i musicals
El Seguici del Pa Beneït de la Festa Major de Roda de Berà és un dels actes més destacats | cedida

 

Aquest passat dimecres, 21 d'agost, Roda de Berà va donar el tret de sortida a la Festa Major de Sant Bartomeu 2019. Una festa que s'allargarà fins al dilluns 26 d'agost, i que va començar amb un taller de reconeixement de plantes autòctones organitzada per l'associació de veïns i a càrrec d'Elena Barbancho, que va explicar i mostrar quines són les plantes més habituals de la zona i quines d'aquestes són comestibles i medicinals.

 

Quatre-cents plats de fideuada casolana

Més tard, al migdia, el Poliesportiu municipal es va omplir amb més de 400 persones per degustar una fideuada cuinada per Jose Díaz, veí del poble conegut com a 'Arguiñano'. La Festa dels Jubilats també va ser un èxit, així com l'espectacle d'animació de Susanita Pinceles a la plaça dels Pins, que va venir acompanyada de la Peppa Pig, Lol Surprise i la Patrulla Canina.

 

A la nit, la Zona firal va acollir les diverses actuacions programades, de dansa, balls, arts escèniques i gimnàstica aeròbica. Després, els DJs David Now i Cristian Live van posar la música durant la nit, fins que, entrada la matinada, la pluja va posar punt final a l'actuació. Ja el dijous, l'activitat va començar amb el multitudinari tobogan aquàtic gegant, i a la nit, va ser l'hora dels concerts dels grups Café Trio i la Banda del Coche rojo.

 

La fideuada va reunir més de 400 persones al Poliesportiu municipal. | Cedida

 

 

El pregó inaugura aquest divendres el cap de setmana

La jornada d'aquest divendres serà una de les més intenses: el toc de Vigília i la tronada enceten el matí a les deu, i a la una del migdia arribarà el Pregó, que inaugurarà la Festa Major, i l'actuació dels Falcons de Vilafranca. Al vespre, els versots i la tronada engegaran la festa per deixar pas al correfoc, i més tard, hi haurà un espectacle de música i ball flamenc i el concert de la Karaokes Band. 

 

El dissabte 24 d'agost, serà el dia amb més actes de la Festa Major, amb actes com les matinades, el Seguici del Pa Beneït, la subhasta de la Coca del Goig, el Campionat de Petanca femení, el concert de l'orquestra Meravella, i el Gran ball de Festa Major i la Nits dels DJs 'Roda Sona'. El diumenge, els actes més destacats seran la gimcana 'Humor amarillo', el Remember Music Show i el concert de Zàping Catalonia. Finalment, el dilluns 26 d'agost, l'últim dia de Festa Major, el tancaran les havaneres, la xaranga, l'Orquestra Mediterrània i l'espectacle pirotècnic.