ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Rovira exigeix un accés directe a l'AP-7 a la rotonda de Torredembarra

El consistori demanarà explicacions al Ministeri de Foment
La senyalització que es pot veure a la rotonda de la Torre. | @felixaltafulla

 

L'alcalde de Torredembarra, el republicà Eduard Rovira, demanarà els propers dies una reunió amb la subdelegació del govern espanyol a les comarques de Tarragona per demanar explicacions sobre les modificacions de trànsit que, en els últims mesos, s'han fet a la rotonda que connecta la carretera N-340, l'autopista AP-7 i la T-214 —que connecta amb la Riera de Gaià. A causa d'aquests canvis, l'alcalde ha constatat problemes circulatoris en aquesta zona.

 

Rovira exigeix al Ministeri de Foment espanyol que resolgui el problema, i creu que «aquesta solució passa per crear a curt termini un accés directe a l’autopista i no pas per la gran rotonda actual».

 

Una primera reunió a la delegació del govern de Catalunya

L'alcalde torrenc ja va mantenir aquest dimarts, 9 d'octubre, una primera trobada a la seu de la delegació del govern de Catalunya a la regió de Tarragona. A la cita hi va assistir l'alcalde Rovira, però també el regidor de Governació, el socialista José García. A l'altra banda de la taula s'hi van asseure representants de la delegació del govern, dels Mossos d'Esquadra i dels serveis territorials d'Interior i de Territori.

 

Plegats van analitzar quina és la situació actual de la rotonda on conflueixen aquestes tres carreteres i van abordar els problemes de trànsit que, arran de les modificacions, s'estan sobrevenint les últimes setmanes.

 

Amb tot, atès que es tracta de decisions tècniques preses per part del Ministeri de Foment, la demanda d'explicacions sobre el tema s'elevarà a aquest departament del govern espanyol en els propers dies. És per aquest motiu que l'alcalde Rovira ja ha demanat reunir-se amb la subdelegació de l'executiu espanyol a Tarragona.

 

Problemes a la rotonda de l'N-340 a Torredembarra

Eduard Rovira vol conèixer a fons, doncs, quins són els raonaments tècnics que han portat a Foment a dur a terme les modificacions de trànsit que s'han produït en aquest punt de la xarxa viària del Baix Gaià. El batlle focalitzarà els seus interrogants «especialment en la instal·lació de pilones, que ha comportat efectes col·laterals amb més trànsit intern al municipi, incomoditats per als vehicles provinents de la carretera de la Riera i també per als ciclistes», segons ell mateix ha explicat.