Imatge de la presentació de l'app TDB_Alerta

Torredembarra presenta TDB_Alerta, una app per contactar ràpidament amb la Policia Local

L'aplicació, disponible per a iOS i Android, compta amb cinc opcions d'avís: violència de gènere, ambulància, alerta ocupa, alerta Covid-19 i pànic

Torredembarra ja disposa d’una nova eina per millorar la seguretat i la col·laboració ciutadana, a través d’una comunicació més ràpida i efectiva amb la Policia Local. Es tracta de l’app TDB_Alerta, disponible per a Android i iOS i que es pot descarregar tant a Google Play com a l’App Store, o mitjançant els codis QR distribuïts en diversos cartells arreu del municipi.

Un cop instal·lada l’aplicació, cal crear un nou perfil d’usuari o usuària, una petició que, segons apunten des del consistori, validarà la mateixa Policia Local després de comprovar les dades personals aportades. A partir d’aquí, l’app compta inicialment amb cinc opcions d’alerta: per violència de gènere, petició d’ambulància, alerta ocupa, alerta Covid-19 i pànic.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Una app «per a casos d'emergència i risc greu»

Durant la presentació de la nova eina, que ha tingut lloc avui dilluns, 14 de desembre, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha ressaltat que cal aconseguir que la ciutadania «se la faci seva», «que els ciutadans i ciutadanes la tinguin disponible al seu mòbil per si l’han d’emprar». Alhora, ha explicat que l’objectiu és que «ajudi a millorar la seguretat i també la seva percepció a partir d’un contacte més directe amb la policia».

En aquest sentit, el cap de la Policia Local de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal, ha destacat que l’ús d’aquesta aplicació «està pensat per a casos d’emergència i de risc greu» i que s’ha adaptat a la realitat del mateix municipi. Tot i això, ha afirmat que és «una eina viva, que evolucionarà segons les necessitats» i que permetrà «una interacció de la ciutadania i el sector comercial amb la Policia Local d’una forma ràpida, eficient i eficaç que redueix el temps de resposta».

Carles Aros, de l’empresa Cesecat, responsables del desenvolupament de l’aplicació, ha destacat que l'aplicatiu i les dades que es generin estan allotjades en servidors propis de l’Ajuntament de Torredembarra, «donant una garantia addicional a la seva protecció». L’app, precisament, disposa de tres àmbits —ciutadania, establiments comercials i membres de la Policia Local—, que permetran enviar missatges dirigits als grups concrets, segons el seu contingut, i s’ha desenvolupat en tres idiomes: català, castellà i anglès. L’import municipal que s’ha destinat a l’eina és de 14.368,75 euros, IVA inclòs.