ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

La pancarta dels presos, penjada per tercer cop a l'Ajuntament de Torredembarra

En dues ocasions prèvies es va penjar la pancarta i va ser robada
La façana de l'Ajuntament de Torredembarra, aquest migdia, ja amb la nova pancarta. | Gerard Recasens

 

La pancarta amb l'eslògan 'Llibertat presos polítics' torna a estar penjada a la façana del Castell dels Icart, la seu de l'Ajuntament de Torredembarra. Després que en dues ocasions anteriors un grup de persones encaputxades arrenquessin i robessin la mateixa pancarta, el consistori n'ha penjat una tercera aquest dimecres, 5 de desembre, al migdia.

 

L'equip de govern ja va reaccionar al darrer robatori, el passat 8 de novembre, anunciant que seguiria acomplint l'acord pres per la majoria del ple de març i que tornaria a penjar una nova pancarta amb aquest lema.

 

La tercera pancarta de 'Llibertat presos polítics a la façana de l'Ajuntament de Torredembarra

L'acord del plenari de la Torre per penjar la pancarta 'Llibertat presos polítics' a la façana de l'Ajuntament és del passat mes de març. El seu compliment, però, s'ha trobat constantment amb impediments. El 13 d'abril, el consistori penjava per primera vegada aquesta pancarta. Poc més de dos mesos després, la matinada del 19 de juny, un grup de persones encaputxades va arrencar-la i se la va endur.

 

Des del consistori, es va penjar la lona per segona vegada a l'estiu: era el dia 5 de juliol, escassos quinze dies després que fos arrencada per primera vegada. Quatre mesos més tard, però, de nou un grup de persones encaputxades s'enduia la pancarta malgrat que aquesta segona, a diferència de la primera, va ser penjada de les finestres del tercer pis del consistori, a una altura considerable.

 

El darrer robatori, que es va produir el 8 de novembre, ha estat ara subsanat amb una tercera pancarta, penjada aquest 5 de desembre, i situada al mateix lloc on es va penjar la segona, a la fila de finestres de la tercera planta del Castell.

 

Una pancarta fins a l'alliberament dels líders del 'procés'

El ple del passat mes de març va acordar, amb els vots favorables d'ERC, el PDECat, ABG, la CUP i Avui Democràcia, que el consistori torrenc lluís la pancarta fins a l'alliberament dels líders socials i polítics del procés independentista en presó preventiva des de ja fa més d'un any.