GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Torredembarra avançarà la creació de la Taula Local d'Emergència Climàtica a principis del 2020

L'Ajuntament ha aprovat per unanimitat una declaració institucional per fer front a la crisi climàtica
Cartells de l'agrupament 'Fridays For Future' per les manifestacions | Cedida

Torredembarra accelerarà per posar en marxa la Taula Local d'Emergència Climàtica durant el primer trimestre del 2020. L'Ajuntament del municipi ha aprovat per unanimitat, durant el darrer ple ordinari, una declaració institucional de reconeixement de la gravetat de l'emergència climàtica i on s'insta a prendre mesures concretes per fer front a la crisi.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La declaració, que neix a partir de la insistència de diverses entitats ecologistes locals, demana donar per començat «un procés de transformació social» respecte a la manera d'enfocar el problema. L'eix principal és aturar «la pèrdua de la biodiversitat», restaurar els ecosistemes i garantir la reducció dels gasos d'efecte hivernacle fins erradicar-los en l'horitzó del 2035 o 2040.

 

L'Ajuntament de Torredembarra aprova per unanimitat prendre mesures en pro de la sostenibilitat

La Taula Local per l'Emergència Climàtica, que es comença a esperonar per fer-la efectiva com més aviat millor, vol ser el mecanisme de presa de decisions ciutadanes per anar implementant tots els petits compromisos de forma progressiva. Serà vital el paper actiu de les entitats ecologistes impulsores del moviment, cada cop més articular.

 

Dins l'esfera local, l'Ajuntament de Torredembarra s'ha compromès a establir la sostenibilitat al centre d'aspectes com la mobilitat, a fer servir aigües i ampolles de vidre al consistori en lloc de plàstics i a promoure campanyes d'educació, conscienciació ambiental i informació arreu de la localitat.

 

També et pot interessar