Ocupes al carrer dels Catúfols d'Altafulla.

Ferida una vigilant de seguretat per l'agressió d'un ocupa a Altafulla

En l'actuació hi van intervenir la Policia Local d'Altafulla i els Mossos

Els problemes amb els habitatges ocupats al carrer dels Catúfols d'Altafulla persisteixen. El darrer episodi es va produir aquest dijous, 28 de febrer, pels volts de les dotze del migdia, quan es va produir una agressió per part d'un dels inquilins d'aquests habitatges a una vigilant de seguretat privada que treballa, precisament, controlant algunes de les cases d'aquest carrer. La dona va acabar ferida, amb una possible fractura de l'envà nasal, i també es van produir diversos impactes de pedra al cotxe de l'empresa.

Una vigilant de seguretat, ferida després de l'agressió per part d'un ocupa

Segons relata la denúncia efectuada als Mossos d'Esquadra aquest dijous al vespre i a la qual ha tingut accés BaixGaiàDiari.cat, tot plegat va començar després d'una sonora baralla a l'interior d'una casa entre un home i una dona. Sempre segons el relat del personal de seguretat, l'home va abandonar l'habitatge ocupat en evident estat d'alteració i va començar a enfrontar-se verbalment amb els treballadors encarregats de la vigilància.

L'empresa de seguretat està contractada per una entitat bancària que és propietària d'una renglera d'habitatges al carrer dels Catúfols. D'aquests, n'hi ha dos d'ocupats, però volen garantir que la resta segueixin buits. Això causa enfrontaments entre ocupes i vigilants, com el d'aquest dijous. L'home va apedregar en diverses ocasions el cotxe de l'empresa i, just després, va agredir amb contundència la vigilant de seguretat, fins al punt que, a falta de les darreres proves mèdiques, té fracturat el nas.

ocupes del carrer dels Catúfols d'Altafulla.
La renglera de cases del carrer dels Catúfols que vigila l'empresa de seguretat privada. | Gerard Recasens

 

Els vigilants de seguretat, farts de la situació

És tota una paradoxa, però els vigilants de seguretat estan farts de la inseguretat que viuen. «Estem venuts, ni l'Ajuntament ni la Policia Local ens donen solucions i ens redirigeixen a denunciar als Mossos d'Esquadra», denuncien a aquest mitjà. No és la primera vegada que viuen enfrontaments i atacs físics per part d'alguns membres del col·lectiu ocupa —en concret, tres persones problemàtiques.

En altres ocasions han viscut vexacions, insults, més cops de pedra i atacs al vehicle, com ara les rodes punxades, i temen que la situació no s'aturi.

També et pot interessar