Imatge d'una persona sotmetent-se a un test d'antígens al pavelló Onze de Setembre de Lleida.

L'ABS del Vendrell, la tercera amb més positius de coronavirus els últims set dies

La positivitat al Baix Penedès es dispara fins al 19%, per sobre de la mitjana catalana

El Vendrell i el Baix Penedès van començar la tercera onada del coronavirus amb certa estabilitat i amb unes xifres de positius inferiors a la resta de Catalunya, però això ha canviat les últimes setmanes. Des del 22 de desembre, just quan va acabar el curs escolar i van començar les vacances de Nadal, hi ha hagut un increment sostingut de nous positius de Covid-19.

Això ha fet que, a les últimes dades del Departament de Salut d'aquest dilluns 4 de gener, l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Vendrell s'hagi situat com la tercera de Catalunya amb més positius en els últims set dies. Els  seus133 positius la situen només darrere de la Cerdanya (186) i Palafrugell (153), amb una RT d'1,48 i un índex de risc que ja supera els 600 punts. 

Increment a l'ABS del Vendrell

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'ABS del Vendrell inclou no només la capital de la comarca (que suma un centenar d'aquests 133 positius) sinó municipis com la Bisbal del Penedès, Albinyana o Santa Oliva, que també han incrementat de manera abrupta els positius. L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, apunta que s'està en contacte permanent amb Salut, però que, per ara, no s'han donat noves indicacions.

Martínez afirma que, tot i que la situació genera inquietud, la majoria d'aquests casos «no han derivat en afectacions greus», amb la qual cosa la situació a l'Hospital del Vendrell està controlada, amb una quarantena de malalts de Covid ingressats. A les residències no hi ha hagut cap brot durant els últims mesos i s'està esperant que el departament indiqui quan es començarà a vacunar els residents.

Es dispara la taxa de positius a la comarca

La situació a la resta del Baix Penedès és similar. La comarca acumula 231 casos els últims set dies, amb una RT d'1,38 —superior a la mitjana catalana, que és d'1,31— i una positivitat disparada fins al 19%, quan la mitjana de Catalunya és del 13,6%. Municipis com Cunit, Banyeres del Penedès, Sant Jaume dels Domenys, Albinyana o la Bisbal superen els 600 punts a l'índex de risc, amb Llorenç marcant el màxim (1.213 punts).   

La taxa de positius ha passat del 6% el dia 20 de desembre al 19% actual, coincidint amb les festes de Nadal i amb una pressió demogràfica més gran pels desplaçaments a les segones residències. Les últimes dues setmanes hi ha hagut set defuncions a la comarca relacionades amb la Covid-19.