Pilones d'accés al nucli antic del Vendrell.

L'activació manual de les pilones del centre del Vendrell genera queixes entre el veïnat

Lamenten que no es dona una resposta ràpida quan han de passar

L'Ajuntament del Vendrell va anunciar fa dues setmanes que les pilones que regulen l'accés a les zones de vianants del nucli antic s'activarien de forma manual quan hi hagués actes amb una gran concentració de persones. Així es va fer per l'acte d'inauguració de l'any de la capitalitat cultural, el 25 de gener, o aquest passat dissabte amb l'estrena de l'escultura de la plaça de Francesc Macià

El sistema de pilones feia temps que estava desactivat, però el consistori l'ha reactivat en cinc punts d'accés al nucli antic, concretament a la plaça Vella, per evitar que pugui irrompre cap vehicle quan hi hagi aglomeracions i com a mesura de prevenció de possibles atacs terroristes. Tot i això, aquesta reactivació és manual, amb el qual només la pot fer personal autoritzat de l'Ajuntament. Els veïns que viuen a l'àrea de vianants no tenen cap comandament per abaixar les pilones, i per entrar o sortir han d'avisar la policia local o protecció civil.

Queixes veïnals per la lenta resposta

Això ja ha provocat algunes queixes durant els dies que s'ha posat en marxa el sistema. Aquest passat dissabte, un veí del carrer de Mar va denunciar que quan va trucar la policia local perquè havia d'accedir al seu domicili amb el vehicle, aquests estaven fent un servei i no podien atendre la petició. Des de l'Ajuntament han explicat a TarragonaDigital que sempre que estigui en marxa la mesura hi ha d'haver agents a la zona, de manera que es pugui donar resposta de forma ràpida.

Una altra de les queixes que han fet diversos veïns és pel fet que no han rebut cap informació directa de l'Ajuntament de la manera com han de procedir. El consistori va donar a conèixer aquesta mesura a través de les xarxes socials fa dues setmanes, però els veïns asseguren que no s'han posat en contacte directament per explicar-los la situació i la manera com han d'actuar. El Vendrell va deixar d'usar el sistema de pilones fa més de dos anys, ja que l'objectiu és controlar els accessos al nucli antic amb un sistema de càmeres que facin fotografies de les matrícules.  


Comentaris