Apareixen adhesius de la 'República Catalana' en carrers del Vendrell

El grup municipal del PP va emetre una queixa a l'últim ple municipal
Un dels carrers que està identificat com a 'República Catalana'. | BP Diari

 

Les plaques de diversos carrers de la zona més cèntrica del Vendrell ja fa dies que tenen un adhesiu que les identifica com a 'República Catalana'. Són tots ells carrers que es troben a tocar de la plaça Vella, on hi ha l'Ajuntament, tals com el carrer del Peix, el carrer de la Carnisseria, el carrer Alt o el carrer Major. També es pot veure a la placa de la mateixa plaça Vella.

 

A l'últim ple municipal que es va celebrar a finals del mes de juliol, el grup del Partit Popular, per mitjà de Jero Merino, va emetre una queixa sobre aquest «ús de l'espai públic», emplaçant a l'alcalde, Martí Carnicer, a vetllar per la neutralitat d'aquest. Carnicer, com és tònica habitual en aquest assumpte, va defensar que el govern local ha cercat sempre «un equilibri» per permetre la llibertat d'expressió dels ciutadans. En el tema dels carrers, en canvi, encara no hi ha cap novetat sobre el canvi de nom del carrer del General Prim pel de carrer de l'1 d'octubre, que es va aprovar al ple fa nou mesos i mig.

 

Disputa pels símbols a l'espai públic

La capital del Baix Penedès no ha estat aliena a les disputes pels símbols a l'espai públic que s'ha desfermat amb el procés català. Abans de les eleccions al Parlament del passat 21 de desembre, la Junta Electoral de Zona (JEZ) va ordenar, després d'unes denúncies de C's i el PP, que es retiressin del carrer les diferents pancartes que feien referència a la República Catalana o que demanaven la «llibertat dels  presos polítics», així com de les estelades que estaven en fanals. L'Ajuntament va procedir a retirar aquests elements. 

 

Un altre punt de conflicte ha estat la torre del Puig, on l'ANC hi va posar una bandera estelada amb el permís del propietari. Aquesta va ser retirada per un grup de persones que hi van posar una bandera espanyola. Durant uns mesos, la bandera estelada i la bandera espanyola es van estar alternant en aquesta torre, amb amenaces fins i tot des de l'ANC de denunciar els que treien l'estelada per estar robant un element situat en un espai privat.

"DETINGUDA: Robava crema solar, mòbils, ulleres i roba als clients d'un hotel" "Calafell paga un milió d'euros per rescatar les dues últimes llars d'infants privades"