Afectats pel TEA podran veure la Festa Major del Vendrell des del balcó de l'Ajuntament

Els regidors d'ERC i Som Poble els cediran el seu lloc
Regidors d'ERC i Som Poble, amb membres de l'associació Avancem Junts. | Cedida

 

Persones afectades pel Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i amb discapacitat intel·lectual podran veure els actes principals de la Festa Major de Santa Anna del Vendrell des del balcó de l'Ajuntament. Els regidors de la coalició d'ERC i Som Poble han decidit cedir-los l'espai que tenen reservat, en una iniciativa que han fet de forma conjunta amb l'associació Avancem Junts.

 

Així, un grup de persones amb diversitat funcional podran veure des d'un lloc privilegiat les actuacions de lluïment dels balls populars i la diada castellera del 26 de juliol, diada de Santa Anna. Amb aquesta iniciativa, des d'ERC-Som Poble apunten que s'avança per aconseguir unes festes més inclusives. Marc Robert, portaveu de la coalició, ha avançat que la intenció de la formació és fer aquest gest cada Festa Major amb entitats i col·lectius diferents.

 

Per la seva banda, Anna Trillas, d'Avancem Junts, ha agraït la proposta d'ERC-Som Poble, i ha recordat que «les famílies i les persones amb diversitat funcional no podem gaudir ni participar d'unes festes majors tal com voldríem». Per això creu que iniciatives com aquesta o com les que han preparat els Administradors de Santa Anna per aquest any són un suport necessari. Trillas ha afegit que gestos com aquest suposen «un reconeixement a les persones afectades amb TEA i DID, i a la tasca de suport familiar que això comporta».

 

Obre la botiga de la Festa Major

Per altra banda, aquest divendres 12 de juliol s'obrirà de forma oficial la botiga de la Festa Major del Vendrell, a la sala d'exposicions La Fusteria del carrer Major. A la botiga, que estarà oberta fins al 28 de juliol, s'hi podrà trobar tot el marxandatge relacionat amb la festa, i s'hi podrà veure una exposició de cartells de la festivitat des de l'any 1975 fins a l'actualitat. També aquest mateix divendres es posa en marxa la web de la Festa Major de Santa Anna i l'aplicació per a telèfon mòbil.

 

Els Administradors de Santa Anna, a la botiga de la Festa Major del Vendrell. | BP Diari

 

Altres notícies relacionades: