Agnès Ferré: «Des del 2016 hem rebut amenaces constants de moció de censura»

L'alcaldessa de la Bisbal del Penedès defineix de «complicada» la relació amb Maguy Antolin | El PSC decidirà si expulsa la regidora els pròxims dies

L'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, no s'ha mostrat sorpresa per la moció de censura que aquest dilluns han presentat al consistori els grups municipals d'ERC i el PSC. Ferré ha afirmat que el pacte que el 2015 van subscriure el PDeCAT i la regidora del PSC, Maguy Antolin, ha conviscut amb la inestabilitat des dels primers moments. «El gener del 2016, només sis mesos després de fer l'acord, ja vam rebre la primera amenaça per part d'Antolin de fer una moció de censura, des d'aleshores n'hi ha hagut de forma periòdica», ha assegurat Ferré a 'BaixPenedesDiari.cat'.

Mala relació amb la regidora, bona amb el partit

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'alcaldessa afegeix que «cada cop que hi havia algun projecte seu que no podíem tirar endavant, fos per manca de pressupost o el que fos, la regidora ens amenaçava amb la moció de censura». Per això, Ferré defineix la relació amb Maguy Antolin com de «complicada». En canvi, l'alcaldessa de la Bisbal remarca que amb el seu partit, el PSC, hi ha hagut una bona entesa, recordant que ja havien governat junts durant el mandat del 2003 al 2007.

Ferré sí que s'ha mostrat contrariada perquè, finalment, la moció s'hagi presentat quan falten només vuit mesos per acabar el mandat. En canvi, no l'ha sorprès que ERC posi els seus cinc regidors perquè la socialista sigui alcaldessa. «Ja li van oferir el 2015, just després de les eleccions», assegura, afegint que Antolin també va buscar «combinar l'alcaldia del municipi en el nostre pacte, una cosa que no vam acceptar».

El PSC podria expulsar Antolin els pròxims dies

Per la seva part, la Federació del PSC del Camp de Tarragona decidirà en els pròxims dies quines mesures pren amb Maguy Antolin, després que el partit s'hagi desvinculat de la moció i hagi revelat que la regidora ha actuat al marge de la seva formació. Roc Muñoz, president del PSC al Camp de Tarragona, ha reiterat que el pas que ha donat la regidora «tindrà totes les seves conseqüències», apuntant que la seva expulsió podria ser «la decisió més dràstica, però més efectiva» en un cas així. En aquest cas, també li demanarien l'acte de regidora, tot i que la potestat per retornar-la seria d'Antolin. Muñoz espera que la decisió es prengui en «tres o quatre dies» i ha mostrat els seus dubtes que una regidora no adscrita pugui optar a l'alcaldia. «En aquests casos depèn del secretari de l'Ajuntament», ha afirmat.