ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

L'Ajuntament de l'Arboç dona pautes d'autoprotecció per a la Festa Major

L'objectiu de la iniciativa és donar eines i informació als veïns perquè visquin les festes amb més seguretat
Imatge d'una actuació castellera a la plaça de la Vila durant les festes de l'Arboç | Cedida

 

L’Arboç afronta aquest cap de setmana la seva Festa Major i des de l’Ajuntament han volgut assegurar-se que els seus convilatans la viuen de la millor manera possible i amb seguretat. És per això, que el consistori ha elaborat un protocol d’autoprotecció amb una sèrie de consells preventius i on es recull els canals d’informació de l’ajuntament on es poden assabentar sobre qualsevol novetat sobre els actes de les festes.   

 

L’ajuntament de l’Arboç fa tota una sèrie de recomanacions de seguretat per a tots aquells que tinguin previst assistir a actes on s’esperi molta gent, com ara espectacles culturals, esdeveniments esportius i musicals i les festes populars.

 

Consells pràctics per assistir a actes multitudinaris

En un primer consell, l’Ajuntament recorda quins són els seus canals d’informació, on es pot consultar qualsevol novetat o incidència sobre algun acte. El consistori compta amb el compte de Twitter @AjlArboc, el web www.arbonenc.cat, una pàgina a Facebook i un canal Ebando. També recomanen estar atents a les informacions dels mitjans de comunicació.

 

Aconsellen portar roba còmoda i adequada pel tipus d'acte al qual s'assistirà. Dur un calçat que protegeixi bé els peus és també imprescindibles per evitar ferides. En èpoques de calor, recorden que és necessari mantenir-se hidratats i portar aigua en ampolles de plàstic. 

 

Una altra de les advertències que fan als seus veïns és que tinguin localitzades les sortides d'emergència en recintes tancats i fer cas del personal de seguretat en possibles evacuacions. Indiquen que és bona idea acordar un punt de trobada per si algú es perd quan s'assisteix a un esdeveniment en grup o en família. Per últim, es recomana vigilar especialment als nens, la gent gran i la gent amb dificultats de moviment i dur la documentació a sobre. 

 

Seguir les instruccions de les autoritats en cas d’emergència

En cas que es produeixi algun tipus d'emergència, l'Ajuntament de l'Arboç indica que cal trucar al 112, mantenir la calma i seguir les instruccions que ens donin. Seguint aquestes indicacions, asseguren que serà possible que els veïns i veïnes gaudeixin d'una Festa Major igualitària i segura, amb responsabilitat de tots i totes.