L'Ajuntament de Calafell ha aturat 230 talls d'aigua, llum o gas des del 2015

També s'han donat prop de 500 ajuts a famílies vulnerables per pagar els subministraments

L'Ajuntament de Calafell ha hagut d'intervenir per aturar 230 casos de talls d'aigua, llum o gas als veïns del municipi durant aquest últim mandat. Són xifres que ha fet públiques l'equip de govern, sobre les actuacions en matèria d'emergència energètica i habitacional que s'han fet des del 2015. Els Serveis Socials han aconseguit parar 230 talls de subministrament, i s'han donat unes 500 ajudes perquè les famílies en situació de vulnerabilitat poguessin pagar els rebuts.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Dins d'aquesta línia també s'inclou el fons solidari que van signar el consistori i l'empresa que presta el servei d'aigua al municipi, Sorea, pel qual s'han aportat 8.000 euros aquest any 2018 per fer front a aquestes ajudes. El 2017, el fons solidari havia estat de 5.000 euros. Des de l'Ajuntament han repetit durant el mandat que les polítiques socials que s'impulsen tenen el compromís de «no deixar tirat ningú» en els casos de pobresa energètica i emergències relacionades amb l'habitatge.

Fer front als desnonaments

En aquest últim apartat, des del consistori han actuat en 216 casos que suposaven situacions d'emergència habitacional, des de fer mediació per aturar desnonaments, fins a buscar lloguers socials o trobar solucions d'urgència per casos de violència de gènere. En els desnonaments, els Serveis Socials han mantingut un contacte directe amb la PAH per trobar solucions als casos més delicats. El mateix alcalde, Ramon Ferré, s'ha presentat en algunes de les concentracions que ha fet la PAH per evitar que famílies perdessin la seva llar.

En total, les actuacions que s'han fet des del 2015 en aquesta matèria pugen fins al miler.  La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de l'Ajuntament de Calafell, Helena Rubio, remarca que des del consistori «sempre hem actuat mirant de revertir les situacions». «Hem cobert coses bàsiques i urgents, però sempre com a llavor per arrancar de nou», afegeix Rubio, qui recorda, a més, que des de l'Ajuntament «havíem promès estar amb tothom que ho passés malament, perquè per molt que diguin que la crisi ja ha passat, les seves ferides són obertes».