El Passeig Marítim de Calafell, desert aquest divendres al matí.

L'Ajuntament de Calafell demana relaxar les restriccions al comerç i la restauració

El consistori creu que el perjudici al sector és «importantíssim»

L'Ajuntament de Calafell ha aprovat a l'últim ple una moció en la qual demana que es flexibilitzin algunes de les restriccions al sector del comerç i la restauració que estan en vigor amb motiu del coronavirus. Des del consistori recorden que la principal font d'ingressos del comerç local es produeix durant els caps de setmana i lamenten que el perjudici que pateixen estant tancats és «importantíssim». 

Per aquest motiu demanen que els comerços no essencials també puguin obrir els caps de setmana, una cosa que no poden fer des del 7 de gener. A l'acord de ple s'apunta que, si es considera prou segur desplaçar-se entre municipis de la mateixa comarca, obrir aquest comerç no hauria de comportar un augment del risc.

Franja única continuada a la restauració

La moció també fa referència a la restauració, proposant que hi hagi una franja única d'obertura continuada, que comenci a dos quarts de vuit del matí i s'allargui fins a les 16.30 hores. Des de l'Ajuntament apunten que d'aquesta manera s'evitaria «el daltabaix d'estar obrint i tancant al llarg del dia», alhora que tampoc es produiria l'efecte de concentració dels clients en una mateixa franja horària que es pot produir ara.