L'Ajuntament de Calafell dona suport a la policia: «La mort del gos va ser en defensa pròpia»

Segons el consistori, la d’ahir era la sisena intervenció, des del mes de setembre, «per denúncies veïnals per aquest gos»

L’Ajuntament de Calafell ha manifestat oficialment la seva opinió arran dels fets ocorreguts ahir divendres, 11 de gener, a la urbanització Les Brises. Cal recordar que un agent de la Policia Local va abatre un gos de la raça rottweiler, de dotze mesos, que passejava sol pel carrer. Des del consistori calafellenc han assegurat que el policia va actuar en defensa pròpia, en veure’s acorralat per l’animal i «témer seriosament per la seva integritat física».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Ara, s’estan instruint diligències i avui dissabte, 12 de gener, s’ha continuat prenent declaració als veïns de la zona i s’està realitzant l’autòpsia del gos. La investigació i tota la informació recollida s’enviarà, posteriorment, al jutjat de guàrdia.

El consistori ja havia intentat capturar el gos

Tal com explica l’Ajuntament de Calafell, la d’ahir era la sisena intervenció des del passat mes de setembre de la Policia Local i els serveis municipals, «per denúncies veïnals per aquest gos». Fonts municipals asseguren que ja s’havia fet un intent de capturar-lo, però van desistir «perquè l’animal s’escapolia».

La persona propietària, d’altra banda, ha negat avui dissabte tenir qualsevol relació amb l’animal, tot i que ahir divendres, dia dels fets, i en conversa telefònica amb la policia, s’havia compromès a portar la documentació del rottweiler. Des del consistori, també apunten que  s’havia «requerit reiteradament» als propietaris de l’animal que en tinguessin cura i evitessin que estigués solt pel carrer. Ahir, precisament, el suposat amo del gos no era al seu domicili quan es va produir l’incident.

L'Ajuntament aporta la seva cronologia dels fets

L’Ajuntament ha aportat també la cronologia dels fets i ha explicat que ahir a la tarda, 11 de gener, un veí va trucar al 112 denunciant que el gos circulava lliure pels carrers de la urbanització. De seguida, una patrulla policial va acudir al carrer Empúries i un dels agents va baixar del vehicle per trucar al domicili. Tot seguit, «el gos se li va acostar corrent en actitud amenaçadora» i el policia, expliquen fonts oficials, «es va refugiar darrer el vehicle, però l’animal el va empaitar i el va acorralar contra una tanca de formigó».

L’acció, apunten, va ser molt ràpida i la parella de l’agent no va tenir temps de baixar del vehicle. El mateix policia acorralat contra el tancat «va haver de fer ús de l’arma reglamentària en témer seriosament per la seva integritat».

Imatge del gos mort després que un policia local li disparés diversos trets | Facebook

 

El policia és «una persona tranquil·la i serena»

L’Ajuntament de Calafell ha donat ple suport a l’agent i ha apuntat que es tracta d’un «policia experimentat, amb molts anys de servei, i conegut per tothom per ser una persona tranquil·la i serena». Des del consistori també han afegit que la Policia Local«acumula una gran quantitat d’actuacions en defensa dels animals» que acrediten «la seva sensibilitat i bona feina en aquest àmbit», i han recordat que aquesta trajectòria «no pot quedar desacreditada per una situació extrema i no volguda per ningú».

L’alcalde de Calafell, Ramón Ferré, ha trencat el seu silenci i ha expressat que «fins ara, i per prudència, no m’he pronunciat sobre aquest tema perquè no disposava de tota la informació. De fet, encara n’estem recollint, d’informació. Aquest comunicat el fem amb les dades que tenim disponibles en aquest moment, i l’ampliarem si hi ha nova informació que calgui traslladar a l’opinió pública».