L'Ajuntament de Calafell lamenta la llibertat dels detinguts pels robatoris al municipi

L'alcalde Ramón Ferré està «molt emprenyat» per la decisió judicial i aquesta setmana es reunirà amb altres batlles del territori per abordar la problemàtica de les ocupacions

L'Ajuntament de Calafell ha expressat aquest diumenge el seu rebuig a la decisió judicial de deixar en llibertat amb càrrecs els sis detinguts en l'operació policial del passat 29 de gener, presumptes autors de diversos robatoris al municipi i residents en immobles ocupats a la rambla Mossèn Joan Tobella i al carrer Joan Miró. En un comunicat de premsa, el consistori calafellenc ha explicat que aquesta «és una decisió que s'ha de respectar», però que no comparteix «en absolut» i que li produeix «un profund disgust».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'alcalde de Calafell, Ramón Ferré, ha assegurat que «com a administració no podem fer altra cosa que acatar aquesta decisió. Una altra cosa és que ens agradi, que «no ens agrada gens». Ferré ha afegit que «en realitat, estem molt emprenyats. Aquestes detencions han costat una feinada als cossos de seguretat i, novament, ens tornem a quedar tirats per unes lleis inadequades». 

Més mà dura i més mesures «contra l'ocupació il·legal conflictiva»

En aquest sentit, l'Ajuntament de Calafell ha anunciat que hi haurà més mà dura i més mesures contundents «contra l'ocupació il·legal conflictiva». Entre aquestes mesures, que s'han anat posant en marxa en els darrers dies, hi ha el tall del subministrament d'aigua dels habitatges ocupats que havien punxat la xarxa, una mesura que pròximament s'estendrà al subministrament de llum. Així mateix, el consistori ha anunciat, com a mesura provisional, que es tapiaran habitatges per evitar la reocupació.

Ramón Ferré ha assenyalat que «els ajuntaments estem a primera línia, donant la cara davant la ciutadania pràcticament sense marge de maniobra. Però quan la policia fa la seva feina, passa allò que tant alimenta una perillosa demagògia populista: que qui se salta la llei, surt més ràpidament que no entra». Per això, l'alcalde de Calafell ha explicat que ha parlat amb altres alcaldes de municipis propers per constituir un front comú per la problemàtica de l'ocupació conflictiva, vinculada a la delinqüència. Ferré ha assegurat que «ens reunirem aquesta setmana vinent per parlar de mesures conjuntes per afrontar aquest greu problema».

"🎼 El Vendrell posa al dia l'Auditori Pau Casals amb diverses millores" "L'ACA defensa la qualitat de l'aigua de la depuradora de Santa Oliva"