L’Ajuntament de Calafell retrà un homenatge a l’home que va morir intentant salvar unes noies

Els fets van passar el dimarts, 27 d'agost, a la platja de Segur de Calafell i l'home va morir a dos dies més tard a l'Hospital Joan XXIII
Imatge d'arxiu de la platja de Segur de Calafell, lloc on van ocórrer els fets | Cedida

 

L'Ajuntament de Calafell ha decidit retre un homenatge públic a l'home que va morir aquest passat dijous, 29 d'agost, després de rescatar dues noies que no podien sortir del mar a causa de la mala mar. És per això que des del consistori es vol reconèixer aquesta tasca tan heroica i que li va acabar costant la vida al rescatador.

 

Els fets van passar el dimarts, 27 d'agost, a la platja de Segur de CalafellL'home va ofegar-se intentant rescatar a les dues noies i va ingressar en estat crític a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Quan van passar els fets, el servei de socorrisme ja havia acabat el seu torn i la jornada havia finalitzat amb una bandera vermella onejant a la platja de Segur de Calafell. 

 

Un minut de silenci i una distinció pels seus familiars

El pròxim 12 de setembre, durant el ple que se celebrarà a l'Ajuntament de Calafell, es farà un minut de silenci en record de la víctima i el diumenge, 29 de setembre, es lliurarà una distinció als seus familiars en agraïment per haver realitzat un gest tan generós i heroic. El lliurament es farà durant els actes del patró de la Policia Local. 

 

El difunt, Tomasz Czechowski, era un home de 40 anys i de nacionalitat polonesa i estava passant les seves vacances d'estiu a Segur de Calafell. Les dues que va rescatar també eren de nacionalitat polonesa i tenien 16 i 17 anys. L'acte que va realitzar Tomasz, va salvar a les dues noies —que finalment van resultar il·leses— però també li va costar la vida. 

 

L'Ajuntament de Calafell també aprofita per retirar, com va fer en el dia d'ahir, la seva tristesa per aquesta pèrdua i transmetre el seu condol i el de la ciutadania a la família del difunt.