El Vendrell adquireix sis barreres antienvestida per evitar atacs terroristes

Aquests mòduls poden evitar actes terroristes amb camions de grans dimensions o vehicles
L'Ajuntament del Vendrell ha comprat sis barreres antienvestida  | PITAGONE

 

Encara vigent el nivell 4 d'alerta antiterrorista en tot l'Estat, l'Ajuntament del Vendrell ha decidit assegurar els seus carrers i comprar barreres antienvestida per poder frenar un possible atemptat mitjançant l'atropellament com el que va succeir a les Rambles de Barcelona el 17-A. En total, s'han comprat sis mòduls per bloquejar possibles atacs, els quals poden frenar grans vehicles, com camions, a gran velocitat. 

 

Barreres modulars i portables

Els mòduls que s'han adquirit a l'Ajuntament del Vendrell són portables i desmuntables. En aquest sentit, es podran posar en zones on s'organitzin actes multitudinaris i, d'aquesta manera, garantir la seguretat de tots els participants.

 

Aquestes barreres poden evitar els atropellaments dels camions o vehicles de grans dimensions | PITAGONE

 

Aquestes substituiran les barreres de formigó estil New Jersey que s'utilitzaven per evitar aquests possibles atacs. Tanmateix, per instal·lar-los en les zones on podia haver-hi una gran afluència de gent, necessitaven maquinària per posar-ho a lloc, ja que pesaven molt. D'altra banda, aquests es poden muntar ràpidament i sense l'ajuda de màquines.

 

En col·lidir, no poden avançar més

El mecanisme de les barreres és senzill. En envestir contra els mòduls, el vehicle es desplaça cap amunt, elevant-lo mantenint la direcció. A més, també hi ha punxes, que rebenten les rodes dels vehicles, fent que no puguin avançar i la barrera es queda enganxada a l'eix de les rodes i queden bloquejades. 

El Govern vendrellenc ha aprovat la contractació de sis barreres antienvestida modulars i portables | Ajuntament del Vendrell